e foame de bani, e foame de bani băieți

Stați liniștiți Guvernul lucrează pentru voi (fostul adică, dar și viitorul). Mai exact, ca sa faca rost de bani repede a facut ceea ce stie sa faca cel mai bine:  A dat o Ordonanta, nr. 2, pe 25 ianuarie. Ce spune Ordonanța minunată? Spune ca declarațiile de impozit pe profit ale firmelor trebuie depuse mai devreme cu o luna, decât în mod normal. In loc de 25 aprilie, termenul se mută pe 25 martie. Asta în condițiile în care acest act normativ se contrazice cu o altă Ordonanță a aceluiași Guvern emisă la sârșitul lui august. Gestul, aparent banal, al guvernului a trecut neobservat de opinia publică. Consultanții în fiscalitate au reacționat imediat și ne-au explicat care ce implicații are această măsură asupra companiilor.

Luminița Ristea, consultant NEXIA International: “Situația creată lovește cel mai mult în cash-flow-ul companiilor, care vor trebui să scoată din buzunar sumele datorate statului mai repede cu o lună. Fiecare companie și-a făcut calcule pe baza normelor existente înainte, care acum nu se mai aplică. Investițiile, cash-flow-ul, strategia generală de business depind foarte mult de aceste raportări. Pentru noi este clară foamea de bani a statului, însă nu înțelegem de ce contribuabilii trebuie să suporte completarea acestui deficit. Această masură face parte din practica statului de a abuza contribuabilii și a le face imposibilă orice planificare a activităților de închidere a anului financiar și de programare a cash-flow-ului”

Prin Ordonanța nr. 2. din 25 ianuarie 2012, Guvernul adâncește instabilitatea fiscală care afectează direct companiile românești, dar și investitorii străini, care se află în imposibilitatea unei previzionări a afacerilor, dat fiind contextul legislativ impredictibil. În condițiile recesiunii și a dificultăților generale cu care se confruntă agenții economici, această masură, aflată în afara reglementarilor legale ale Codului Fiscal, dă o nouă lovitură contribuabililor și crează un climat de instabilitate și ambiguitate fiscală, ne mai precizează consultanții de la NEXIA.

 

S-ar putea sa iti placa si...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *