Casa HiTech la cheie cu costuri de întreţinere LowTech contruită de studenţi

0
269

Numele de cod al proiectului este PRISPA, denumire care reuneşte prima echipă de studenţi români calificată la concursul internaţional de arhitectură şi tehnologii integrate Solar Decathlon Europe. „Scopul nostru în competiţie este să creăm şi să construim un prototip de casă solară autosuficientă, confortabilă, accesibilă şi frumoasă” este declaraţia oficială a studenţilor.

 

Construcţia efectivă a acestei case demarează pe 26 aprilie, de la ora 17.00, în Hala Laboratorului de Construcţii Metalice a Universităţii Tehnice de Construcţii din Bucureşti, cu subansamblurile casei PRISPA.

 

Casa PRISPA

Casa PRISPA respectă toate standardele europene de locuire şi nevoile psihologice de confort. Casa PRISPA este binevenită „fie că vrei casă la sat, fie că vrei să te muţi în oraş” spun constructorii şi garantează integrare perfectă, „de la aspect, la utilizare”.

 

Casa este uşor de construit, PRISPA având o structură simplă, dar cu performanţe high-tech. Contructorii încă studenţi ne asigură că „mentenanţa casei este low-tech”. Proiectul prevede ca PRISPA să „crească” odată cu familia care o locuieşte, de aceea casa are structură modulară care poate primi extinderi sau elemente reconfigurabile în spaţiul de locuit.

 

Cei care construiesc PRISPA ne asigură că depun toate eforturile: „Ca să te înţelegi bine cu locuinţa ta!”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *