Chevrolet donează 250.000 € organizaţiei SOS Satele Copiilor

0
190

Chevrolet îşi reînnoieşte parteneriatul european cu SOS Satele Copiilor printr-o nouă donaţie de 250.000 € oferită organizaţiei independente de ajutorare a copiilor în 2012.

„Chevrolet consideră că fiecare zi reprezintă o şansa de a face ceva extraordinar”, spune Susan Docherty, Preşedinte şi Director General al Chevrolet Europe. „Chevrolet intenţionează să fie mai aproape de copiii susţinuţi de SOS Satele Copiilor, nu numai prin acordarea de burse, ci şi jucând un rol activ în viaţa cotidiană a copiilor.”

Respectarea promisiunilor

În anul aniversării centenarului Chevrolet, prin programul Chevrolet „Maşini pentru copii” au fost donate 103 autovehicule sucursalelor SOS Satele Copiilor din Europa, Mongolia, Israel, Uzbekistan, Africa de Sud şi Lesotho – pentru a spori mobilitatea copiilor şi al asistenţilor care îşi desfăşoară activitatea în cadrul acestora. Aceste autovehicule au ajutat familiile din peste 80 de organizaţii SOS Satele Copiilor unde mobilitatea este vitală pentru susţinerea copiilor. Urmăriţi un videoclip.

În 2012, angajaţii Chevrolet au adoptat programul pentru mobilitate şi parteneriatul cu SOS Satele Copiilor şi au sprijinit mai multe activităţi noi:

Un program de sponsorizare în valoare de 110.000 €, pentru 11 ţări din Europa Centrală şi de Est, pentru a contribui la acoperirea nevoilor zilnice ale copiilor. În luna septembrie a acestui an, în colaborare cu organizaţiile SOS Satele Copiilor din 11 ţări, Chevrolet Europa Centrală şi de Est i-a invitat pe copiii şi tinerii din cadrul organizaţiilor SOS Satele Copiilor din aceste ţări la o tabără de vară de trei zile pe plaja din Opatja, Croaţia.

În Belgia, Italia şi Grecia, Chevrolet a sponsorizat instalarea panourilor solare pe casele din cadrul comunităţilor SOS Satele Copiilor, panouri menite să reducă costurile la energia electrică. În Belgia, dealerii şi Chevrolet Belgia donează 10 € pentru fiecare autovehicul nou vândut. În cazul în care autovehiculele sunt achiziţionate prin contracte de finanţare, GMAC Inc. donează încă 5 €. În Italia, dealerii şi Chevrolet au susţinut împreună instalarea panourilor solare.

Chevrolet Spania a susţinut construcţia unei Grădiniţe SOS în Insulele Canare, cu ajutorul donaţiilor dealerilor pentru fiecare autovehicul nou vândut.

În urma unei iniţiative susţinute de Chevrolet Italia, mamele şi copiii SOS Satele Copiilor au participat la concertele din cadrul Turneului Tiziano Ferro, ce au avut loc la Milano şi Verona.

În centrul atenţiei: momentele petrecute în familie

Momentele speciale construiesc familiile: de la poveştile dinainte de culcare la mesele în familie sau vacanţa de vară, momentele petrecute zilnic în familie creează experienţe de neuitat pentru copii, demonstrându-le că sunt iubiţi şi aparţin familiei.

Aceste momente, pe care organizaţia SOS Satele Copiilor le aduce în prezent în prim plan printr-o campanie globală, sunt evocate de angajaţii Chevrolet Europa Centrală şi de Est, care au fost întrebaţi ce momente speciale au petrecut în copilărie. Răspunsul cel mai frecvent – „o călătorie în timpul vacanţei de vară” – a fost transpus în realitate pentru copiii din cadrul organizaţiei SOS Satele Copiilor, atunci când angajaţii au organizat o tabără de vară de trei zile în Croaţia! Pentru mulţi dintre copii, aceasta a fost prima călătorie în străinătate sau primul lor zbor cu avionul. Pe plajă, aceştia au stat la soare, au practicat sporturi acvatice, jocuri de plajă şi curse pe saltele pneumatice. Urmăriţi un videoclip.

„Amintirile mele din ziua pe care am petrecut-o pe plajă sunt într-o cutie pe care o păstrez în inima mea. Voi deschide această cutie atunci când îmi va fi greu”, spune Gabriel, care locuieşte într-un Sat al Copiilor SOS din România, după ce a participat la tabăra de vară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *