În 2012 românii au aplicat pentru credite de nevoi personale în valoare medie de 3.500 euro

0
235

Platforma independentă VreauCredit.ro a realizat un studiu pentru anul 2012, având la bază aproximativ 30.000 de cereri de credite. Cel mai accesat tip de credit în 2012 a fost cel de nevoi personale (39,56 %  din total), pe locul doi situându-se creditul pentru prima casa (13,52%). Următoarele locuri sunt ocupate în ordine de creditul auto (12,15%), refinanțare nevoi personale (8,32%) și creditul de nevoi personale cu ipotecă (4,82%). “Comparativ cu anul 2011 numărul de aplicații pentru creditul  prima casă a înregistrat o creștere cu peste 50%, ajungând pe poziția a doua”, declară Alexandru Popescu, Managing Partner VreauCredit.ro.

 

 

 

Conform datelor din analiza VreauCredit.ro, peste 45 de procente din totalul aplicanților pentru credite de nevoi personale în 2012 au vârste cuprinse între 20 și 30 de ani. Cei mai puțini interesați de credite sunt cei sub 20 de ani, dar și cei peste 50 de ani. “După ce am analizat parametrii furnizați de platforma noastră putem spune că profilul generic al românului care a aplicat pentru un credit de nevoi personale are următoarea structură: vârsta 20-30 de ani, venit mediu 460 euro, suma pentru care a aplicat 3.500 euro”, menționează Alexandru Popescu.  În medie aplicanții pentru credite de nevoi personale au solicitat anul trecut sume în jurul valorii de 3.500 de euro. “O scădere relevantă s-a înregistrat pe segmentul refinanțării creditelor de nevoi personale, în 2012 ponderea acestora din total reducându-se cu 30%”, precizează Alexandru Popescu.

Platforma VreauCredit.ro s-a lansat în aprilie 2006 ca o soluție simplă de consiliere și analiză pentru cei interesați de informații în vederea aplicării pentru un credit. Inițial VreauCredit.ro a acționat ca un agregator de oferte al băncilor, în timp ajungând să fie un adevărat consultant pentru aplicanți. “Portalul se află în prezent la a treia versiune, pe care am lansat-o la începutul acestui an. Pe lângă informațiile privind ofertele și direcționarea aplicațiilor către bănci, prin acest proiect ne asumăm și un rol educativ. Astfel, punem la dispoziția celor care ne accesează informații și ghiduri care explică pe înțelesul tuturor structura creditelor, a costurilor reale ale acestora și a elementelor care trebuie luate în calcul atunci când ne decidem să accesăm un credit și să începem o discuție cu o bancă”, explică Alexandru Popescu.

În prezent VreauCredit.ro înregistrează 100.000 utilizatori unici pe lună, cu număr de aproximativ 2.500 de cereri lunare trimise către bănci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *