Trei zile în care la Câmpina curge mierea, cu susţinerea LEM’S

0
332

Asociația Apicola Valea Prahovei şi Primăria Municipiului Câmpina vă invită la cea de-a VIII-a ediție a Târgului Mierii, care va avea loc în perioada 22-24 februarie la Casa Tineretului Câmpina. Regiunea fiind recunoscută pentru tradiția de peste 500 ani atestați, în apicultură.

Organizarea Târgului Mierii din acest an a fost posibilă cu sprijinul companiei LEMET, deţinătorul mărcii LEM’S, care este sponsorul principal al acestui eveniment.

Târgul Mierii adună cei mai pricepuți apicultori din ţară. La ediţiile precedente au participat apicultori din Botoşani, Tulcea, Constanţa şi Sighetul Marmaţiei.

Participanții vor găsi la acest târg peste 20 de sortimente diferite din acest minunat produs al naturii, de la  miere de salcâm, polifloră, tei şi până la sortimente  rare ca cea de sânziene, mentă sau prun şi zeci de alte produse cu miere, de la mierea cu nuci sau cu scortişoară până la celebrul hidromel.

Anul trecut, Târgul s-a bucurat de prezența a peste 12.000 de vizitatori, iar apicultorii au comercializat  tone de miere.

Copiii vor fi călăuziți către cunoașterea dulceții mierii de către mascota Târgului, Albina Nina care reprezintă deliciul celor mici şi care le dăruieşte în fiecare an miere.

Vineri, 22 februarie, se va desfăşura concursul „Cel mai mare mâncător de miere”  la care sunt invitați să participe toți cei care au dorința și putința de a înghiţi 1,5 kg miere în mai puţin de trei minute. Participanții sunt provocați să doboare recordul din 2012 a lui Cornel Şchiopu, care a înghițit 1,5 kg miere în numai 20 secunde!!!

Sâmbătă, 23 februarie, de la ora 14.00 copiii şi tinerii iubitori ai muzicii folk sunt invitați să participe la un concurs specific acestui gen muzical. În continuare, de la ora 16:30,  va avea loc un spectacol folk susținut de Cristi Dumitrascu&friends.

Spectacolul folk şi concursul sunt oferite participanţilor, vizitatorilor şi câmpinenilor de LEM’S şi FIBEC MetalGlass.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *