Domeniile Ostrov: “De Paști, românii au preferat vinurile autohtone”

0
613

Producătorul de vin Domeniile Ostrov a vândut cu ocazia Sărbătorilor Pascale din acest an aproximativ 150.000 de sticle de vin din toate gamele prezente la raft, în retail, şi in HoReCa. Este vorba de Vinăria Ostrov – Terasele Dunării, Domeniile Ostrov – Oltina, Domeniile Ostrov Reserve sau de gama de vinuri istorice: Cetatea Durostorum, Păcuiul lui Soare şi Canaraua Fetii.

„Vinurile noastre sunt aproape exclusiv doar DOC (De Origine Controlată) sau IG (Indicație Geografică) şi asta pentru că suprafeţele replantate cu viță nobilă de la Ostrov sunt toate pe rod de anul trecut. Anul acesta ne-am pregătit pentru Paşti cu vinuri seci. Vedetele noastre au fost Muscatul Ottonel şi Merlot-ul Rose de Ostrov, dar și Reasling-ul sau Feteasca Regală, vinuri specifice pentru zona noastră” declară Oana Belu, acționar Domeniile Ostrov.

“Constatăm tot mai acut cum gama noastră de vinuri din segmentul mediu, Vinăria Ostrov – Terasele Dunării, care oferă vinuri IG seci, soiuri pure, ia cotă de piaţă în detrimentul vinurilor de masa. Noi încercăm să oferim românilor în fiecare sticlă îmbuteliată de Domeniile Ostrov soiuri pure, astfel încat fiecare consumator să poata face diferenţa între, spre exemplu, un Sauvignon şi un Riesling sau între o Fetească şi un Muscat Ottonel. Este clar că şi în Romania, ca în ţările cu o istorie bogată în consumul de vin, a venit vremea sticlei de vin pe care este scris şi soiul strugurelui din care este făcut vinul; noi nu ştim să producem decât DOC sau IG, iar Domeniile Ostrov îmbuteliază doar game de vinuri de la medium în sus şi încercăm să oferim totuşi preţuri la nivelul aşteptărilor consumatorului”, declară Oana Belu.

Aceeași tendință de creștere se poate observa şi în zona soiurilor de vin (de exemplu: Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Chardonnay, Riesling, Fetească, Cabernet Sauvignon sau Merlot), în detrimentul vinului de masă. Acesta este cel mai bun semn că în România consuatorul de vin se educă treptat şi are aşteptari mai mari cu privire la vinul pe care îl consumă.

“De Paşti, românii au preferat vinurile autohtone, asta este clar. În ceea ce ne priveşte pe noi, Domeniile Ostrov au avut o creştere de aproximativ 15 procente a vânzărilor, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut” declară Oana Belu.

“Domeniile Ostrov” reprezintă brandul “umbrelă” sub care se comunică şi comercializează gamele de vinuri ale podgoriei Ostrov, care se întinde pe 1300 de hectare. Gamele producătorului Domeniile Ostrov sunt listate în retailul tradiţional şi în HoReCa, dar şi în lanţurile internaţionale precum Metro, Real, Carrefour, Mega Image, Lidl, Cora sau Kaufland.

Gamele de vin comericalizatre de Domeniile Ostrov sunt: Vinăria Ostrov – Terasele Dunarii, Premiat, Cosa Di Vino, Domeniile Ostrov – Oltina, Domeniile Ostrov Reserve sau gama de vinuri istorice: Cetatea Durostorum, Pacuiul lui Soare şi Canaraua Fetii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *