eMenatwork.ro investeşte 200.000 de euro ȋn dezvoltarea platformei de comerț online

0
387

eMenatwork.ro, magazin online pentru materiale de construcții și amenajări, parte a grupului de firme Menatwork, se impune pe piața de ecommerce după doar 3 ani de activitate şi o investiție inițială de 300.000 de euro.

eMenatwork.ro reprezintă prezența ȋn online a grupului de firme Menatwork. Odată cu amploarea comerțului online, Menatwork a decis extinderea activității şi ȋn zona de ecommerce. Peste 70% din produsele fabricate şi comercializate la nivel de grup pot fi achiziționate și din www.eMenatwork.ro.

“60% din clienți sunt cei la care nu am fi putut ajunge prin mijloacele tradiționale de vȃnzare. Sunt atȃt persoane fizice, cȃt şi constructori care vor acces rapid la produse și informații, iar timpul nu le permite deplasarea în magazine şi showroom-uri”, declară Oliviu Vasilescu, C.O.O. eMenatwork.

“Dezvoltarea comerțului electronic din ultimii ani, strategia noastră de business şi experiența de 20 de ani a grupului Menatwork transpusă ȋn online, reprezintă principalii factori ce au condus la evoluția pozitivă şi dezvoltarea platformei eMenatwork.ro”, completează acesta .

Gardurile și spalierii metalici – printre cele mai vȃndute produse

În topul celor mai vȃndute produse şi soluții pentru construcții se află categoria produselor ceramice: faianță, gresie, cărămidă aparentă, mozaic. Pe locul secund se clasează gardurile şi sistemele de împrejmuire. Și lista continuă cu plafoanele din fibră minerală și metalice, respectiv produsele pentru agricultură, ȋn special spalierii metalici de palisare a viței de vie.

“A fost o surpriză să constatăm că printre cele mai vȃndute produse online nu sunt articolele individuale, precum: corpurile de iluminat, obiectele sanitare, echipamentele ventilație, aşa cum ne aşteptam inițial, ci  produsele „sistem”, precum: sistemele de plafoane, sistemele de garduri, sistemele de palisaj viticol”, declară Oliviu Vasilescu.

Investiție de 200.000 euro ȋn 2014

Compania şi-a bugetat pentru 2014 afaceri ȋn creştere cu 50% şi investiții de peste 200.000 de euro.  Creşterea estimată se bazează pe experiența celor trei ani de activitate, pe tendința de creştere a comerțului online, dar şi pe planurile de dezvoltare ale companiei pentru anul ȋn curs.

 “Afacerile companiei ȋn primul trimestru al acestui an echivalează cu cele din primul semestru al anului trecut. Acest aspect ȋmpreună cu experiența acumulată ȋn cei trei ani şi strategia de dezvoltare şi investiții pentru anul în curs, reprezintă principalii factori care vor genera anul acesta o creştere a afacerilor eMenatwork de aproximativ  50 de procente”, adaugă Oliviu Vasilescu.

Investițiile companiei pentru 2014 vizează dezvoltarea platformei online, din punct de vedere tehnic, logistic și comercial.  “Pȃnă la sfȃrşitul anului vom lansa versiunea 3.0, ce va avea ca puncte principale, integrarea aplicației ecommerce cu ERP-ul companiei, dezvoltarea aplicațiilor de livrare şi tracking și poate cel mai important: îmbunătățirea sistemului de ofertare. Cu siguranță vom investi și în componenta logistică a businessului, extinzând propriul parc auto”, precizează Oliviu Vasilescu.

Strategia de dezvoltare de parteneriate strategice cu furnizorii importanți ai branșei continuă și anul acesta, țintind adăugarea de minim 10 noi game de produse. Pe lȃngă extinderea portofoliului de produse, compania vizează şi dezvoltarea serviciilor de montaj şi punerea ȋn operă a produselor vândute. “Primim constant de la clienți cereri pentru punerea ȋn operă a produselor achiziționate online. În acest sens, avem ȋn vedere crearea de parteneriate cu echipe specializate de montaj și instalare. Continuăm să punem accent pe îmbunătățirea accesului la o gamă largă de materiale pentru construcții și soluții pentru amenajări, pe calitatea și corectitudinea informațiilor și a serviciilor de consultanță tehnică și comercială, precum și pe transparența activității noastre”, menționează Oliviu Vasilescu.

Info

eMenatwork, parte a grupului de firme Menatwork, specializată în comerțul online al materialelor de construcții și soluții pentru amenajări, și-a început activitatea în 2010. Echipa din spatele platformei eMenatwork este formată în prezent de 10 angajați. Principalele categorii pe care le comercializează sunt: materiale pentru construcții și finisaje, obiecte sanitare, corpuri de iluminat, materiale electrice, pardoseli, sisteme pentru climatizare și ventilație etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *