Prometal a avut anul trecut o cotă de 50% din piața de plafoane metalice

0
347

PROMETAL, unic producător din România de plafoane metalice, împlinește 8 ani de existență pe piață construcțiilor din România, ajungând ca după investiții totale de 750.000 de euro, să producă și să comercializeze, în 2013, 60.000 mp de plafoane metalice speciale și standard, înregistând afaceri de 1,8 milioane de lei.

plafon metalic casetat Prometal

Piața autohtonă de plafoane este estimată la 1.000.000 mp (fibră + metalice), din care plafoanele metalice reprezintă 10%. Conform estimărilor companiei, Prometal a avut anul trecut o cotă de 50% din piața de plafoane metalice, cealaltă jumătate fiind completată de importuri.

”Am reușit în toți acești ani de activitate, să influențăm semnificativ scăderea importurilor de plafoane metalice și să ne facem simțită prezența pe piața românească. Chiar dacă acest sector este încă slab dezvoltat, vom asista la o creștere în anii următori, când ponderea clădirilor de birouri care vor fi amenajate cu sisteme de plafoane metalice suspendate, va ajunge la 50 de procente. Asta pentru că plafoanele metalice prezintă, în primul rând, o durată de viață în exploatare net superioară tavanelor folosite în prezent. După care, parametri superiori de izolare acustică și termică, reacția la foc de clasă “0”, rezistența în spații umede sau în spații ce impun un standard riguros de igienă, ușurința instalării și întreținerii, flexibilitatea încorporării aparatelor de iluminat / de ventilație / de siguranță, varietatea finisajelor și cromaticii, sunt alte caracteristici tehnice ale plafoanelor PROMETAL. Toate aceste aspecte duc la eficientizarea costurilor care reprezintă unul dintre principalele obiective ale oricărui sediu de birouri. Acesta este și motivul pentru care plafoanele metalice devin soluții fezabile preferate de administratorii sau proprietarii sediilor de birouri”, declară Cătălin Fecioru, director general Prometal.

2014: creștere de 10 procente și investiții de 150.000 euro

Prometal a înregistrat, în primele 3 luni al acestui an, o cifră de afaceri în creștere cu peste 10% față de aceeași perioadă a lui 2013. Pentru sfârșitul lui 2014 reprezentantul companiei estimează o creștere similară cu cea din prima parte a anului, cu o producție de aproximativ 66.000 mp de plafoane casetate.

”Pentru 2014 estimăm o creștere a cifrei de afaceri cu 10 procente.  Linia de producție a trapelor de vizitare (care permite accesul la instalații) și linia de vopsitorie în câmp electrostatic, care au fost puse în funcțiune la începutul anului 2014, vor avea o contribuție semnificativă în creșterea business-ului. Investiția în cele două linii s-a ridicat la 150.000 de euro. De asemenea, se simte o revigorare a pieței spațiilor office prin renovarea sediilor de bănci și a spațiilor comerciale. În multe din aceste cazuri, tavanele cu fibră minerală se înlocuiesc cu plafoanele metalice. Estimăm că în următorii 3 ani, România va urma trendul din Europa, unde aproximativ 70% din piața de plafoane este reprezentată de plafoanele metalice.  Acest aspect se va simți într-un mod pozitiv și în business-ul nostru”, declară Cătălin Fecioru.

Info

Prometal, societate membră a grupului Menatwork, este unicul producător din România de plafoane metalice standard și speciale. Are o experiență de 8 ani în producția de plafoane metalice, având o capacitate anuală de producție de 150.000 mp. Compania își desfășoară activitatea pe o suprafață de 1000 mp unde se produc și depozitează peste 30 de tipuri de plafoane: casetate cu structură la vedere și cu structură ascunsă, tip grilă sau lamelare. Datorita diferitelor tipuri de sectiuni, dimensiuni, finisaje și nuanțe cromatice, plafoanele Prometal permit proiectanților și arhitecților să obțină configurații originale în amenajarea spațiilor. Parametrii tehnici speciali ce țin de igiena, acustică, izolare termică, recomandă plafoanele Prometal în construcții cu destinații speciale: spitale și centre medicale, săli de concerte / spectacole / conferințe, teatre, centre comerciale, aeroporturi, clădiri de interes public etc.

Afi Cotroceni, pasajul de la Piața Victoriei, pasajul de la Universitate, sau supermarketurile Kaufland, sunt doar câteva dintre proiectele realizate cu plafoanele metalice fabricate de Prometal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *