Avem marfa bună pentru Europa. Adeplast este certifica ETAG004

0
248

AdePlast a obţinut săptămâna aceasta certificatul european ETAG 004 pentru termosistemul Izotherm. Certificarea europeană atestă faptul că AdePlast „produce componentele termosistemului într-o manieră responsabilă, asigură calitatea constantă a acestora și controlează riguros procesul de producție, începând cu achiziția de materie prima, până la  livrare”.

Izotherm, termosistem AdePlast „Am vândut până acum în Europa, dar nici pe departe la potenţialul nostru sau al pieţelor în care am pătruns deja. În 2013 am ajuns la o cifră a exportului de aproximativ 2 milioane de euro. Acest certificat european ne pune la masă cu companii cu tradiţie de zeci de ani pe piaţa europeană sau mondială. Este drept că am lucrat mai bine de un an pentru a dovedi că produsul nostru este la standarde europene, însă a meritat. Oricum, în pieţele din Vestul Europei, acolo un suntem deja prezenţi, am dovedit deja că avem produse competitive. Poate prea competitive. După comunicarea obţinerii ETAG-ului avem deja semnale că există o serie de clienţi în aşteptare, care cunosc bine produsele AdePlast”, declară Alex Bărbuţ, director de export la Adeplast.

Certificarea ETAG004 pentru termosistemul Izotherm include mortarul adeziv, plăcile termoizolante de polistiren și finisajele decorative, practic toate gamele de produse din fabricile AdePlast.

„Efortul nostru financiar pentru obţinerea acestui certificat s-a ridicat la 50.000 de euro, iar în fiecare an se mai adaugă până la 25.000 euro pentru controalele și testele din fabrici. Dar trebuie subliniat că fără învestiţiile din Oradea, Ploiești şi Roman, ETAG004 ar fi rămas doar un vis. Zecile de milioane de euro investite pe cele trei platforme au mers înspre tehnologii noi și inovații. Dincolo de facilităţile de producţie am investit la Ploieşti cateva sute de mii de eur euro într-un laborator performant şi în cercetători care să scoată pe piață cele mai fiabile produse finite”, declară Marcel Bărbuţ.

În Uniunea Eurpoeană este deja obligatoriu ca sistemele folosite pentru lucrări de termoizolare, publice şi private, să fie certificate ETAG004. Certificatul atestă faptul că termosistemul a fost supus testelor care simulează expunerea la intemperii pe parcursul mai multor zeci de ani.„Ştiam că vom lua cu brio acest examen care ne mai ţinea încă pe banda de avarie a business-ului european pentru că testele noastre de laborator ne-au arătat valoarea produselor AdePlast” declară Alex Bărbuţ.

Exporturi Adeplast la 6 luni

Marcel Barbut, proprietar Adeplast„Nu mai e mult din 2014, însă anul acesta cu siguranţa depăşim cifra de afaceri realizată la export anul trecut. La 6 luni din 2014 am ajuns la exporturi de 1,36 milioane de euro, în creştere substanţială faţă de 2013. Acum acoperim Vestul Europei până în Belgia sau Italia. Evident, nu neglijăm nici Sudul cu Bulgaria şi Grecia sau Moldova. Sper ca această realizare a noastră să arate şi altor companii româneşti că se poate exporta şi se poate aduce valută în ţară. Aceasta ar trebui să fie o preocupare de bază la antreprenorii şi managerii români” declară Marcel Bărbuţ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *