O nouă motounealtă pe piața de specializate: cel mai puternic motoferăstrău destinat pomiculturii

STIHL a lansat pe piața din România cel mai puternic motoferăstrău destinat lucrărilor de pomicultură. Cu 2,4 CP și o greutate de  3,7 kg, motoferăstrăul MS 201 TC-M a fost conceput de inginerii STIHL pentru îngrijirea copacilor, astfel că sistemul de acționare a motorului a fost poziționat deasupra acestuia, și nu în spate, așa cum se întâmplă la motoferăstraiele clasice. Această caracteristică îl face să fie mai mic, mai compact și să aibă o mai bună ergonomie, față de o unealtă care nu este destinată pomiculturii.

stihl-ms-201-tcm_1

Denumirea motoferăstrăului MS 201 TC-M pare complicată tocmai pentru că reprezintă o tehnologie complicată, de vârf. Și asta pentru că acest echipament a fost dotat cu un computer, prin tehnologia M-Tronic, ce face ca motorul să aibă o putere optimă încă din primele secunde de la pornire. Mai mult, tehnologia motorului 2-MIX este una ultramodernă, care reduce considerabil consumul dar și noxele în atmosferă. În plus, motoferăstrăul are un nivel redus de zgomot tocmai pentru a putea fi folosit în parcuri sau la îngrijirea copacilor dintre blocuri, fără a deranja locatarii.

Conceput cu o șină mică de 35 de cm, MS 201 TC-M devine astfel opțiunea ideală pentru operațiunile de retezare a crengilor și pentru scurtările de coroană ale copacilor. Fiabilitatea acestei motounelte profesionale o face să devină practic un must have pentru orice pomicultor sau firmă de amenajare de spații verzi. Pentru profesioniștii mai puțin pretențioși, STIHL a construit o variantă și mai compactă, de doar 3,3 kg, însă cu 1,8 CP și fără opțiunea M-Tronic. Este vorba de MS 193 T, lansat pe piață anul trecut și considerat de specialiști ideal pentru lucrările la înălțime.

S-ar putea sa iti placa si...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *