AdePlast construieşte 15 case alături de “Habitat” şi “Bunul Samaritean”

0
264

AdePlast continuă activităţile pe CSR împreună cu Asociaţia “Bunul Samaritean” şi “Habitat pentru Umanitate Radăuţi” alături de care va construi, în cinci zile, 15 case pentru familiile nevoiaşe din Rădăuţi, Suceava. Proiectul “Bucovina Build&Travel” este la prima ediţie, iar organizatorii îşi propun să adune 300 de voluntari pentru realizarea lui în perioada 4-8 septembrie 2017.

Prin Asociaţia “Bunul Samaritean”, AdePlast va aloca anual materiale din producția proprie în valoare de 100.000 euro în cadrul unui parteneriat pe 3 ani. Pentru această campanie, AdePlast livrează materialele destinate termoizolării, (termosistem complet AdePlast IZOTHERM PREMIUM – certificat european): adeziv și masă de șpaclu, plăci de polistiren expandat barbut AdePlastEPS 80+, plasă de armare din fibră de sticlă, grund și vopsea lavabilă AERIA SuperWeiss şi tencuială decorativă Sauber.

Ne dorim să implicăm comunitățile locale, să facem cât mai mulți oameni conștienți de faptul că pot face bine cu puțin; doar să le pese, să se implice. Îi provocăm şi pe competitorii noștri, companii din zona producţiei de materiale pentru construcţii să îşi asume acţiuni de responsabilitate socială, pentru ca împreună să aducem fericirea pe chipul românilor”, declară Marcel Bărbuţ, proprietar AdePlast.

Primarul Rădăuţiului– implicat în proiect

„Bucovina Build&Travel” este la ediția I, la Rădăuți, iar în anii următori se dorește a fi extins la nivelul întregii Bucovine.

Într-o eră a izolării individuale, a separării corporatiste și a competiției acerbe avem surpriza plăcută a unui parteneriat de proporții cu Adeplast în folosul celor în nevoie de o locuință decentă. O putem numi o alianță pentru bine în valoare anuală de 100.000 euro sub formă de materiale produse de compania românească. 15 locuințe la Bucovina Build&Travel și alte proiecte sunt astfel posibile. Mulțumim, AdePlast, sunteți campioni ai implicării!„, susţine Adrian Ciorna, președintele asociației rădăuțene.

Pentru noi este important să putem sprijini, împreună cu AdePlast, niște familii cu copii afectați de lipsa locuinței sau de condiții precare de locuit. Astfel, putem preveni abandonul copiilor din cauza sărăciei și a locuirii inadecvate. Sunt mame singure cu copii, familii cu trei, cinci copii care au nevoie de solidaritatea tuturor. AdePlast a răspuns cu un nivel excepțional de participare“, spune Nikolina Ciorna, vicepreședinte al acestei asociații.

Începând cu 7 septembrie sunt invitați la Rădăuți, pentru voluntariat şi informare, primarii din județul Suceava care vor putea afla cum să găzduiască edițiile viitoare. “Proiectul răspunde bineînțeles nevoii unor familii din comunitate. E un lucru foarte bun pentru acestea și un avantaj al municipalității”, declară dl. Nistor Tătar, primarul municipiului.

 a douuaaa

Sejur de relaxare în Bucovina pentru toţi voluntarii

Din comunitate vor fi prezente la „Bucovina Build&Travel” companii mari și mici, școli, biserici, instituții publice cu sponsorizări și voluntari. Aceștia vor lucra alături de familiile beneficiar ce contribuie sute de ore muncă la edificarea locuințelor.

La finalul proiectului, voluntarii au posibilitatea de a petrece un weekend sau o săptămână în Bucovina, experimentând dimensiunea de travel a proiectului. Asociația „Bunul Samaritean” este partener pe organizare pe zona de expertiză, iar Primăria și Consiliul Local Rădăuți aduc aportul de teren și infrastructură.

Pentru detalii contactați pe dl./d-na. Gabriela Streza, email: gabriela.streza@adeplast.ro, telefon: 0735 002 526, din partea AdePlast. Din partea organizatorilor contactați pe dl. Adrian Ciorna, președinte, e-mail: adrian.ciorna@yahoo.com, telefon: 0722 684679.

Habitat pentru Umanitate Rădăuți este o asociație non-profit care de 15 ani construieşte, renovează și reabilitează locuințe simple, decente și accesibile ca preţ, pentru și împreună cu familii în nevoie, cu ajutorul voluntarilor și a resurselor din comunitate. Bunul Samaritean este o asociație non-profit ce a debutat în România în 1993. Misiunea asociaţiei include programe de locuire pentru familii formate din tineri proveniți din centrele de plasament și alte familii dezavantajate. Pentru mai multe informații vizitați www.adeplast.ro, www.habitatradauti.ro, www.goodsamaritan.ro.

a treiaaa

AdePlast este cel mai important producător român de materiale pentru construcţii, cu trei platforme industriale situate în Oradea, Ploieşti şi Roman.

Oradea. Capacitatea de producție este de 250.000 de tone adezivi şi mortare uscate, 50.000 de tone / an  vopsele  şi tencuieli decorative  şi 700.000 metri cubi de polistiren expandat (EPS), având inclusă și capacitatea de producție de polistiren grafitat în cobranding cu firma BASF.

Ploiești. Pe platforma industrială de la Ploieşti se află o fabrică de adezivi şi mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone / an, o fabrică de polistiren expandat (EPS) de 1.050.000 de metri cubi, o line de producţie de polistiren grafitat de 150.000 de metri cubi, la care se adauga o fabrica de vopsele, tencuieli decorative, lacuri şi emailuri, cu o capacitate de 50.000 tone / an.

Roman. AdePlast deţine o zonă industrială care include o fabrică de adezivi şi mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone / an şi  o linie de producţie de polistiren expandat cu o capacitate anuală de 700.000 de metri cubi. Astfel, Adeplast devine producătorul de termosistem numărul 1 din România, având toate materialele componente realizate în fabricile proprii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *