Nissan Qashqai+2 masini intr-una

0
797

Nissan Qashqai este o maşină destul de prezentă pe şoselele noastre, e drept, mai mult în varianta cu tracţiune pe o singură punte, adică pe puntea faţă. Un lucru care nu se vede din afară, dintr-o altă maşină sau de pe trotuar. Asta nu o face mai puţin crossover decât a fost gândită de către creatorii săi. Oricum, fenomenul este unul frecvent întâlnit pentru segmentul său de piaţă, nefiind deloc definitoriu doar pentru Nissan Qashqai.

Mecanismul din spatele acestei tendinţe de consum fiind unul simplu: arata ca un 4X4, atunci este 4X4; pe deasupra maşina este chiar mai ieftina aşa!

 Nissan Qashqai

Nissan Qashqai


Nissan-ul Qashqai în varianta testată trecuse binişor de 25.000 de km. Asta îl face deja o maşină rulata binişor, iar pentru o astfel de maşina, Nissan Qashqai +2 s-a comportat exemplar. Mai ales că marea majoritate a acestor kilometri au fost realizaţi în condiţii de test!

Din interior

Cel de-al treilea rând de scaune, 2 la numar, sunt relativ spaţioase, dar ar fi de preferat să fie folosite pentru copii sau pentru adulţi de talie sub-medie. În rest, spaţiul interior este exact cum ar trebui să fie într-o maşina compactă, fie ea şi cu capabilităţi 4X4. De fapt, în această variantă, Nissan Qashqai este la fel de spatios cât un Renaul Megane break, în interior si pe dinafară. Faptul că ofereă nu 5, ci 7 locuri îl plasează fără discuţie în aria de „competenţă” a segmentului MPV-urilor.

Dacă stau bine să-mi amintesc, am punctat Qashqaiu-l la unul dintre concursurile SUV-ul anului, asta pentru că mi-a placut mai ales in versiunea scurtă cu propulsorul diesel de 2.0 litri şi 150 de CP, ajutat de o cutie automată.

În cazul +2-ului de test propulsorul a fost un 2.0 litri cu 140 de CP pe benzina, ceea ce a facut din Nissan Qashqai o masina foarte silentioasa, insa, e drept, mai puţin “agilă”. În rest, cele doua versiuni sunt identice, iar lucrurile bune pe care le oferă sunt poziţia soferului, manevrabilitatea sau vizibilitatea la volan.

 Nissan Qashqai

Nissan Qashqai

Atacă mai prudent

După facelift maşina a pierdut câteva grade din unghiul de atac, totuşi Nissan Qashqai ramâne un crossover veritabil, iar în varianta +2 arată – graţie lungimii – ca un SUV adevarat, chiar dacă este vândut în proporţie mare ca o “compactă mai inaltă”. Spun însă că Nissan Qashqai cu propulsoarele vârf de gamă – adică cele de 2.0 litri, pe benzină si diesel – este mai mult crossover decât compactă inaltă.

Un element de „atmosferă” oferit de producatori este plafonul panoramic disponibil pentru Qashqai, excelent pentru atmosferă dacă urci pe carari desfundate de munte. Oricum, artificiul este mult mai util pasagerilor din rândurile 2 şi 3, decât şoferului sau partenerului său din dreapta.

Făra a încerca să o declasăm, în mod exceptional, Nissan Qashqai (si Nissan Qashqai+2) poate fi considerat o masina pentru fete sau pentru mame cu copii. Crossoverul este uşor de condus, are portbagaj mare şi poate avea şi cutie automată, extrem de utilă atât pentru mame, cât şi pentru „oricene”! Oricum, graţie celor 20 de cm de gardă la sol este uşor de parcat, chiar şi pe bordurile inalte din oraşele Romaniei – şi noi chiar suntem campioni la borduri!

Cât costă un Nissan Qashqai (si Nissan Qashqai+2)

În ceea ce priveşte preţul unui Nissan Qashqai, acesta porneşte de la puţin sub 17.000 de euro pentru varianta cu 5 locuri, iar pentru o maşina cu 7 locuri preţul este mai mare cu aproximativ 2000 de euro. Propulsoarele pe care le are la dispoziţie Nissan Qasqai sunt cele clasice deja pentru alianţa Renault Nissan. Cele pe benzină sunt 1.6 litri si 117 Cp si 2.0 litri si 140 de Cp, iar cele diesel, tot doua la număr, 1.5 litri dCi si 110 Cp (propulsor prezent şi în oferta Duster) si puternicul 2.0 litri dCi de 150 de Cp. Tracţiunea integrală este disponibilă doar pe versiunile de Nissan Qashqai cu propulsoare de 2.0 litri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *