Dobanda este subventionata, iar materialele de constructii le ofera Adeplast. Orice asociatie de locatari (fara datorii) poate sa contracteze un credit de la CEC, platind doar o treime din costul total al lucrarii. Restul se plateste in rate.
Iata ce spun si oficialii CEC si Adeplast:
CEC Bank și Adeplast au semnat un protocol care vine în sprijinul asociațiilor de locatari la nivel național pentru izolarea blocurilor. Protocolul pentru Termoizolarea României (PTR) prevede ca CEC Bank să acorde credite cu dobândă subvenționată pentru asociațiile interesate să efectueze astfel de lucrări, acestea trebuind să acopere, din fonduri proprii, doar o treime din valoarea lucrării.
CEC Bank acordă o atenție deosebită finanțării programelor sustenabile în eficiență energetică. În a doua jumătate a anului trecut, banca a lansat creditul pentru reabilitarea termică a clădirilor de locuit, destinat asociațiilor de proprietari și proprietarilor locuințelor unifamiliale, persoane fizice, în conformitate cu OUG 69/2010. Eforturile băncii au fost recompensate în cadrul primei Gale de Decernare a Premiilor UE/BERD pentru Excelență în Eficiență Energetică, organizată la finalul anului 2010, când CEC Bank a primit “Premiul pentru implicare în finanțarea proiectelor sustenabile în eficiență energetică”. În ceea ce privește Protocolul pentru Termoizolarea României, CEC Bank a continuat pe aceeași direcție.
“Apreciem și susținem acest program social foarte important, atât pentru mediu cât și pentru buzunarele românilor. În plus, considerăm asocierea a două branduri românești, CEC Bank și Adeplast, ca fiind benefică pentru mediul de afaceri autohton”, a declarat domnul Radu Grațian Ghețea, Președintele CEC Bank.
PTR va funcționa și cu sprijinul consililor locale, care, fără implicații financiare proprii, vor putea sa înlesneasca traseul avizelor, autorizațiilor sau, după caz, chiar realizarea proiectelor de reabilitare și a auditării energetice a clădirilor.
„Prin inițierea PTR am creat o oportunitate de câștig pentru toate părțile implicate. Locatarii vor plăti cu până la 30-40% facturi mai mici la întreținere, companiile implicate vor produce valoare adăugată la nivel național, iar autoritățile se vor putea mândri cu o urbe la standarde ecologice europene”, precizează Marcel Bărbuț.