Nenea Iancu – bere lasata la fermentat cat trebuie

Cu totii stim cat de tare a intrat marketingul in povestea pe care o spun pe etichete produsele din intreaga lume. Totusi, nu e greu mai deloc sa te uiti pe tot felul de canale informative alternative sa afli cat de tare spun adevarul sau cat de tare mint producatorii.

De multe ori producatrii nu mint, ci spun adevarul doar partial, cu alte cuvinte spun doar cat ii avantajaza.

Asta se intampla si in lumea berii. BEREA noastra cea de toate zilele, unii consumand-o mai des ca pe apa. Ce se intampla mai de fapt. Pai, pentru o productie cat mai rapida, fapt ce artage dupa sine costuri mici, berarii lumii, cei transnationali au inceput sa scada numarul de zile in care berea sta la fermentat in tancuriledestinate fermentarii. In prima faza nu pare nimic nelelocul lui. Insa intrebarea este: “cum de berea poate fermenta mai repede?”. Pai, cu ajutorul substantelor chimice, evident nepericuloase pentru oameni, ca altfel nu le-ar pune in bere.

Dar, ma intreb, este oare normal sa beau bere cu “substante chimice” folosite la procesul de fermentare care, de altfel, procesul se intampla si natural, daca-l lasi?  Sau este normal sa beau bere cu “substante chimice” doar ca producatorii vor sa faca mai mult profit?

Evident ca nu! Atunci de am de facut daca-mi place berea? Pai, nu am decat sa caut o bere fermentata natural, la 45 sau chiar 60 de zile. Cum in Romania nu prea se gasea, iata ca a rasarit una, anume Nenea Iancu, o bere “ca pe vremea lui Caragiale, o bere cu Printipuri!”.

Aflam ca Nenea Iancu este fermentata la 45 de zile, o gasim exclusiv la halba – pentru moment – si doar in cateva locuri prin Romania. Aflam mai multe de pe pagina de Facebook.

Si ce e cel mai suparator este ca o bere Nenea Iancu la halba este 6-7 lei in centrul vechi, iar oricare ala vanduta de “berarii tarii” este mai scumpa, cu toate ca procesul de productie este mai scurt, deci mai IEFTIN!

Atentie deci pe ce va dati banii!

Iata si localurile. Si inca se numara:

Bucuresti
White hart pub – BD. MARASESTI, NR. 111, SECTOR 4, BUCURESTI
The twins  – BUCURESTI , strada 9 mai, nr 4, bl. 20A, Sc. 1, Ap. 5, Sector 6
Micul Paris – Bucuresti, strada Smardan, nr. 16
Beraria Kovaci – Strada Covaci 3, București
Zaraza – Bucuresti, strada Covaci, nr. 5-8
Casa Pustnicu – padurea Pustnicu

Brasov
Il Cafe – Gheorghe Baritiu Nr 28
Die Stube – Grigoras Dinicu Nr 2

Cluj Napoca
Insomnia – Str Universitatii, nr.2
Bier Hause – Str Constantin Brancusi, nr 98
Cramin – Str Regele Ferdinant, nr16
Klausen – Str Georges Clemenceanu, nr 1
Zorki – Nr Ion Ratiu, nr 1 6. Krajczar – Str Vasile Goldis, nr 4

Craiova 
Hanul cu ponei, Comuna Carcea, Str. Aeroportului, FN
5 Continents  STR. EUGENIU CARANDA, NR. 18

Constanta, Mamaia
Hotel Bavaria Blu, Mamaia -Constanta

Iasi
Hotel Restaurant La Castel- Copou, Aleea M. Sadoveanu nr. 54 [Copou, zona fosta terasă Breazu]
Atelierul de bere – Strada Anastasie Panu 52,700019, Iasi, Romania
Micul Verde – PIATA UNIRII, NR. 6, IASI
Restaurant Sicilia – Sos. Bucium nr.24 (vis-a-vis de reprezentanta Peugeot), 700038

Tirgul Neamt
Pensiunea Aristocratis, str. Stefan cel Mare nr. 245

Timisoara
Porto Arte – pod Maria, langa Catedrala
No Name – B-dul Liviu Rebreanu (denumire veche: L. rebreanu de la c. martirilor 1989 la c.sagului, Cartier: SPITAL, C.MARTIRILOR), Nr.11 (Intrarea pe la Stadionul Dan Paltinisanu)
Restaurant Nora-bvd Dambovita, nr 40 4.The Full English Pub-str Aries, nr 19
Terasa Pelicanul -Splaiul Tudor Vladimirescu, mal Bega

Ploiesti
Casa Berarului – Str. Laboratorului Nr. 2
Bistro Boema – Km 5, nr 957

 

S-ar putea sa iti placa si...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


6 + = 13

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>