Românii au băut deja 98 de mii de halbe de bere Nenea Iancu în anul Caragiale

0
528

În aceasta vara, când se împlinesc 160 de ani de la naşterea lui Ion Luca Caragiale, românii au consumat deja peste 98.000 de halbe de bere Nenea Iancu, conform cifrelor estimate iniţial de Bavarom. 70 de procente dintre acestea au fost umplute cu berea blonda tip lager, restul fiind adjudecat de berea alba nefiltrată tip weiss.

Unul din atuurile berii Nenea Iancu, dezvăluit şi de piaţă, este „supleţea” sa, calitate provenită din procesul natural de fermentaţie care durează 45 de zile. Acest proces oferă ingredientelor timp suficient pentru a-şi combina perfect aromele, spre deosebire de procesele industriale care folosesc o fermentaţie “grăbita”.

După 3 luni de la introducerea sa în oferta Bavarom, berea Nenea Iancu a ajuns în aproape 40 de localuri din România. Au fost vizate oraşele mari, precum Bucureşti, Ploieşti, Braşov, Cluj, Timişoara, Iaşi sau zonele turistice cu spaţii generoase de HORECA, precum Mamaia, care pot vinde berea Nena Iancu la draft.

Urmatorul pas în dezvoltarea brandului Nenea Iancu este lansarea pe piaţă a berii la sticla de 0,5 litri, eveniment ce va avea loc la sfârşitul acestei luni, berea urmând a fi găsită şi pe rafturile marilor lanţuri de magazine.

Nenea Iancu se vinde în două sortimente: bere blondă de tip “Munchner Lager”cu o concentraţie de alcool de 4.9 grade şi nefiltrată tip “Weiss” cu o concentraţie de alcool de 5.1 grade. Nenea Iancu este o bere produsă din trei ingrediente de bază: apă, malț din orz şi hamei, după un procedeu natural de fermentaţie care durează 45 de zile (pentru berea nefiltrată tip weiss este adăugat şi malțul din grâu). Ambele sortimente sunt produse în orașul Memmingen din landul Bavaria. Reţeta care stă la baza berii Nenea Iancu este realizată de producătorul german exclusiv pentru marca de bere românească.

Berea Nenea Iancu este produsă după o reţetă tradițională, prin fermentaţie naturală şi respectă un regim constant de calitate, fiind fabricată sub auspiciile așa numitei „Deutsche Reinheitsgebot”, Legea Purității Germane a Berii de la 1516.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *