Avertisment ROMEPS: ,,Folosiți polistirenul după indicațiile producătorilor’’

0
305

Asociaţia Producătorilor de Polistiren Expandat din România – ROMEPS, avertizează că din cauza utilizării materialelor de proastă calitate şi contrafăcute sau din cauza nerespectării indicațiilor pe care producătoriii de polistiren le dau, atȃt calitatea lucrării cȃt şi randamentul termic al reabilitării pot fi compromise.

Polistirenul expandat are o istorie de peste 50 de ani ȋn Europa. In ultimii ani, consumul de EPS din Romȃnia a sporit cu peste 80%, fiind considerat la nivel mondial cea mai bună soluție din punct de vedere randament-cost pentru executarea lucrărilor de termoizolație. De asemenea la nivel european 80% din termoizolații se realizează cu polistiren, atȃt la exterior cȃt şi interior, pardoseli, acoperişuri şi terase.

,,Polistirenul şi-a dovedit eficiența ȋn timp, ȋnsă cea mai mare problemă cu care se confruntă producătorii de polistiren este nerespectarea de către constructori a indicațiilor pe care aceştia le dau şi de asemenea folosirea materialelor necorespunzătoare şi neadaptate la fiecare tip de clădire ȋn parte. Avertizăm că problemele apar ȋn urma execuției necorespunzătoare a lucrărilor, iar testele efectuate arată că, dacă este aplicat corect, polistirenul ignifugat satisface toate normele europene de siguranță’’, declară Sorin Cristea, vicepreședintele ROMEPS.

ROMEPS recomandă lipirea pe contur a plăcilor termoizolante deoarece lipirea cu material adeziv efectuată ȋn puncte poate duce la pierderi de căldură cauzate de ventilarea din spatele plăcilor.

Trebuie menționat că polistirenul este produsul cu cel mai redus coeficient de absorbție al apei din toate materialele care se folosesc pentru termoizolarea fațadelor, ceea ce ajută la ventilația pereților, de asemenea este produsul cu cel ai mare conținut de aer, respectiv 98%, ceea ce asigură un coeficient mare de termoizolare şi evitarea unei pierderi de pȃnă la 50% a consumului energetic.

Reamintim că polistirenul expandat (EPS) este un material netoxic, nu conține substanțe care să ducă la atragerea de dăunători  şi este reciclabil, avȃnd cea mai mare arie de aplicații pentru reutilizare. După ce ȋşi ȋncheie durata de viață, poate fi reprocesat şi reutilizat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *