D’ale Carnavalului știți cu toții ce este, însă ceea ce poate unii dintre voi nu știu și vă spunem noi, este ca D’ale Carnavalului a fost weekendul acesta un Festival de bere cu… Prințipuri! Bavarom, unul dintre cei mai importanți distribuitori de bere din România, cu ocazia lansării berii Nenea Iancu la sticlă în două sortimente: bere blondă specială (cu o concentrație de 4,9 grade) și bere albă nefiltrată (5,1 grade), a organizat Festival de bere cu… Prințipuri!
De ce un Festival de bere…cu prințipuri? Ei bine, un festival de bere pentru că este Anul Caragiale, iar berea Nenea Iancu a fost creată în cinstea marelui maestru, și cu prințipuri pentru că I.L. Caragiale era un om cu prințipuri, prințipuri pe care ne dorim să le păstrăm și în zilele noastre.
Iată mai jos comunicatul oficial al evenimentului:
Pentru că finele Anului Caragiale se apropie, bucureștenii au fost invitați să-l celebreze pe Caragiale printr-un Festival de bere cu… Prințipuri, în straie de carnaval. Evenimentul a avut loc vineri, 23 noiembrie, începând cu ora 18.00 la Zaraza (Centrul Vechi, Strada Covaci nr. 6-8).
Evenimentul a debutat cu un spectacol de lectură și improvizație din textele mai puțin cunoscute scrise de Caragiale, susținut de actorul Dan Murzea: poeme de amor, vorbe de duh, lecții de comunicare și… texte de basm. Din program nu au lipsit surprizele, premiile și muzica de pe vremuri, asezonată cu romanțele lui Zavaidoc, Mariei Tănase, cântecele lui Gheorghe Dinică, Ștefan Iordache, canzonete și acorduri de tango. Mesele cititorilor de Caragiale și, deopotrivă, iubitorilor de bere bună, au avut meniuri gândite special pentru acest eveniment, formate din bucate alese din gastronomia tradițională românească.
Pentru că mulți nu stiu că ilustrul dramaturg I.L. Caragiale a fost și maestru berar, prilejul de sărbătoare a fost dublu: cu această ocazie s-a lansat oficial berea Nenea Iancu la sticlă (pseudonimul lui Caragiale în cercurile de prieteni). Din iunie 2012 și până în prezent, berea Nenea Iancu a fost apreciată doar la halbă, în primele 3 luni de la apariție românii fiind fericiți să consume primele 100.000 de halbe de Nenea Iancu. Berea Nenea Iancu se găsește pe piața în două sortimente: bere blondă specială (cu o concentrație de 4,9 grade) și bere albă nefiltrată (5,1 grade).
Curat rezon și bene bibendi, după cum spunea ilustrul I.L. Caragiale.
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Nenea Iancu se vinde în două sortimente: bere blondă de tip “Munchner Lager”cu o concentraţie de alcool de 4.9 grade şi nefiltrată tip “Weiss” cu o concentraţie de alcool de 5.1 grade. Nenea Iancu este o bere produsă din trei ingrediente de bază: apă, malț din orz şi hamei, după un procedeu natural de fermentaţie care durează 45 de zile (pentru berea nefiltrată tip weiss este adăugat şi malțul din grâu). Ambele sortimente sunt produse în orașul Memmingen din landul Bavaria. Reţeta care stă la baza berii Nenea Iancu este realizată de producătorul german exclusiv pentru marca de bere românească.
Berea Nenea Iancu este produsă după o reţetă tradițională, prin fermentaţie naturală şi respectă un regim constant de calitate, fiind fabricată sub auspiciile așa numitei „Deutsche Reinheitsgebot”, Legea Purității Germane a Berii de la 1516.