La Fabrica de Mozaic cresc cererile cu 45%

0
503

Proiect Mozaic SRL, prima fabrică din România care a demarat producția de mozaic ceramic sub finanțare europeană, gândită ca întreprindere socială, a încheiat primul an de activitate. Proiectul este dezvoltat de Fundația Dezvoltarea Popoarelor și co-finanțat din fonduri europene până în luna octombrie 2013, urmând ca firma să se susțină exclusiv din producția de mozaic sau prin alte proiecte europene.

Pe lângă faptul că este prima fabrică de mozaic concepută ca întreprindere socială este și unicul producător român care va produce mozaic cu modele artistice.

”Lucrăm la noua linie de modele artistice tradiționale și pentru copii, care se va numi Fantezie fără limite. Toate produsele se vor realiza la comandă, după modelul solicitat de client sau alegând unul dintre modelele create de designerii și arhitecţii de la Fabrica de Mozaic (www.fabricademozaic.ro). Am ales să implementăm o linie de modele artistice pentru că nu există un producător autohton care să acopere această cerere, tot ce înseamnă mozaic cu modele artistice este din import. Astfel, prin acest proiect ne dorim să încurajăm consumul de produse autohtone și să diminuăm importul pentru că avem produse de calitate și aici. Calitatea și produsele competitive, ne-au făcut să ne orientăm și către alte țări. Următorul pas în dezvoltarea fabricii de mozaic este intrarea pe piețele externe cum ar fi Italia, Bulgaria sau Belgia cu care suntem deja în negocieri”, precizează  Simona Carobene, administratorul firmei. 

Cu un număr de 13 angajați: 10 tineri în dificultate și trei persoane de suport, în doar 15 luni de activitate, firma a produs peste 3000 mp de mozaic.

Factorii care stau la baza evoluției pozitive a Fabricii de Mozaic au fost atât tehnologia de ultimă generație, care a permis dezvoltarea de noi produse și servicii, cât și cererea de mozaic neacoperită la nivel național, aceasta fiind a doua fabrică de profil din România.

”Chiar dacă fabrica a fost inaugurată în 2012, am început să producem cantități semnificative și să avem comenzi substanțiale începând cu 2013. Creșterea înregistrată în primul semestru al anului 2013 față de anul 2012 a fost de 45%, ceea ce este o performanță pentru noi. Premisele acestei creșteri au fost în primul rând dezvoltarea continuă de noi produse, dar și faptul că nu există o concurență pe această piață, mai exact sunt doar doi producători români de mozaic. Am început producția cu mozaicul obișnuit iar pe parcurs am dezvoltat și linia de mozaic incizat, de sticlă și linia de tăiere. De curând am inclus în ofertă și mozaicul pentru piscine, fiind unicul producător român care fabrică acest tip de mozaic cu modele artistice”, declară Simona Carobene, administratorul firmei.

Fabrica de Mozaic estimează că va încheia anul în curs cu peste 6000 mp mozaic produs și o creștere a cifrei de afaceri de 50% față de anul trecut. Până la sfârșitul anului urmează să fie lansată și linia de modele artistice ”Fantezie fără limite”.

Despre Fabrica de Mozaic

Fabrica de Mozaic din Popești-Leordeni a fost înființată în 2012, are 10 angajați tineri în dificultate și o hală de producție care acoperă o suprafață de 300 de metri pătrați. Capacitatea actuală de producție este de aproximativ 4500 mp de mozaic pe lună, fabrica fiind dotată din punct de vedere tehnologic cu utilaje italiene de ultimă generație.

Fabrica de mozaic este o întreprindere socială creată de Fundația Dezvoltarea Popoarelor în cadrul proiectului „Parteneriate active pentru dezvoltarea economiei sociale” cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Fabrica este unul dintre principalele rezultate obținute din implementarea proiectului cu durata de 3 ani care a avut ca obiectiv dezvoltarea unor noi modele de economie socială la nivelul a 4 din regiunile României (București-Ilfov, Vest, Nord-Vest şi Sud-Muntenia) în scopul facilitării accesului pe piața muncii a persoanelor excluse/expuse riscului de excluziune socială şi al promovării unei societăţi incluzive. Dintre cele mai importante rezultate obținute amintim: 316 persoane din grupuri vulnerabile au beneficiat de servicii de ocupare; au fost înființate două întreprinderi sociale (Bucureşti şi Cluj), autorizate ca unități protejate, care oferă 12 locuri de muncă pentru persoane din grupuri vulnerabile şi persoane cu dizabilităţi; au fost organizate zece evenimente de promovare a economiei sociale și a parteneriatelor cu mediul de afaceri în Bucureşti, Cluj, Arad şi Timişoara la care au participat peste 500 de persoane; au fost formate 80 de persoane din București, Arad și Cluj ca „Antreprenor în economia socială”.

Fundația Dezvoltarea Popoarelor este o organizație nonguvernamentală creată în anul 1996 a cărei misiune este oferirea de oportunități socio-educative și de integrare profesională persoanelor aflate în situație de risc social. Mai multe detalii despre activitatea organizației puteți afla pe pagina www.fdpsr.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *