Divizia de electrice a Menatwork, este unul dintre cei mai importanți producători și importatori români pentru aparate de iluminat și materiale electrice, dar și unic importator în România a sistemelor de casă inteligentă VIMAR. Compania a vândut în 2014, în medie, 5 case inteligente pe lună. Veniturile companiei generate de casele inteligente au ajuns, în primul semestru al acestui an, la 360.000 euro.
”Pentru noi este o performanță să comercializăm și să instalăm lunar 5 sisteme domotice, în condițiile în care acum patru ani vindeam un singur sistem pe an. Această evoluție se explică prin apetitul tot mai mare al românilor pentru tehnologie, dar și prin creșterea pretențiilor consumatorului în ceea ce privește confortul de acasă. Un alt factor important este efortul nostru constant de a educa și informa consumatorul final despre ce înseamnă o casă inteligentă, cum poate aceasta să ușureze viața utilizatorului și în același timp să eficientizeze consumul de energie”, declară Viorel Niculae, director divizia electrice Menatwork.
Cât costă un sistem de casă inteligentă de 150 mp
Valoarea minimă a unui sistem de casă inteligentă, numit și sistem domotic, pentru un apartament de 100 de mp este de 1.200 de euro, valoarea medie este de 5.000 de euro și poate ajunge până la 10.000 de euro, în funcție de elementele pentru care se optează.
La adresa de internet http://www.vimarperte.it este disponibilă prezentarea interactivă a sistemului de casă inteligentă, iar la http://progettaonline.vimar.it/ oricine este interesat poate configura foarte rapid orice spațiu, de la apartament la casă, vilă, clinică medicală, hotel sau spațiu pentru birouri.
”Sistemele instalate de noi au o valoare medie de 12.000 de euro, însă am avut și cereri speciale a căror valoare s-a ridicat la 40.000 de euro. Diferența de preț este dată în principal de elementele de design și nu de sistemul tehnic propriu zis. Dacă se optează pentru un aparataj terminal special, costul crește chiar și cu 50%. Cu sistemul BY-ME, de la VIMAR, pe care noi îl aducem în România, orice locuință devine o casă inteligentă în care luminile, caloriferele, aparatele de aer condiționat, jaluzelele, sistemele de alarmă și aparatele electrocasnice, vor interacționa și vor putea fi controlate de la distanță prin telefonul mobil. Este și comod și în același timp eficient să pleci în vacanță, să închizi toate sursele consumatoare de energie, inclusiv căldura, și să pornești încălzirea cu două ore înainte de a ajunge acasă”, declară Viorel Niculae.
Divizia de electrice a Menatwork vrea să vândă în 2014 cât a vândut în ultimii 3 ani
În perioada 2011 – 2013 compania a comercializat aproximativ 65 sisteme domotice. Pentru 2014 vizează echiparea a peste 60 de case cu sisteme inteligente.
”Estimările se bazează în principal pe acțiunile noastre din ultimii ani. Am investit în cursuri de calificare gratuită pentru instalatorii electrici, recunoscute de toată rețeaua mondială VIMAR. Ne-am confruntat cu lipsa de specialiști în acest domeniu și am preferat să îi formăm noi. Acum, faptul că avem acești specialiști certificați, este un criteriu care stă la baza alegerii clientului”, precizează Viorel Niculae.
Divizia de electrice a Menatwork a înregistrat în primele trei luni ale anului, afaceri de 5,4 milioane lei, la același nivel cu cele înregistrate în aceeași perioadă a anului trecut.
Despre Menatwork
Grupul de firme MENATWORK specializat în producția, comerțul și montajul materialelor de construcții, și-a început activitatea în România din anul 1994, la București.
Grupul de firme Menatwork este format în prezent din 11 firme cu un portofoliu complex de produse și servicii pentru construcții, amenajări și finisaje pentru interior și exterior. Parcul administrativ și industrial din București, pe care își desfășoară activitatea firmele grupului, se întinde în prezent pe o suprafața de 90.000 de mp. În fabricile și rețeaua de distribuție ale Grupului Menatwork activează în prezent peste 300 angajați. Menatwork deține și propria rețea comercială în București, Cluj Napoca, Craiova, Constanța și Bacău.
Casa inteligenta este acea locuinta care contine componente smart. Asta-i parerea mea. De exemplu, din poza articolului nu-mi dau seama daca aceasta are sau nu intrerupatoare cu touch? Acestea au rolul de a economisi si de a oferi un plus de siguranta (impotriva incendiilor provocate de scurt circuite)