John Perkins, asasin economic: “România poate deveni un lider de opinie internațional”

0
374

În luna octombrie Asociaţia Pachamama România şi Asociaţia Heritage – Partener UNESCO au avut ca invitat pe d-nul JOHN PERKINS, autorul bestseller-ului “Confesiunile unui Asasin Economic”. În toată această perioadă d-nul Perkins a conferențiat în țară și în București și a susținut workshop-uri în București.  Aceste evenimente cu tema generală RENAȘTEREA UMANITAȚII s-au desfășurat la Universitatea  Alexandru Ioan Cuza din Iași, Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava, Universitatea Babeș Bolyai din Cluj și Academia de Studii Economice din București, care au găzduit evenimentul în calitate de parteneri locali.

Headshot---Daniel Miller

Obiectivul urmărit l-a constituit imperativitatea conștientizării crizei în care se află lumea în care trăim și a componentelor acestei crize. „Nu este neapărat o criză economică ci este una mult mai profundă. Este o criză generată de schimbări climatice, de diminuarea resurselor și nu în ultimul rând de gestionarea greșită a contextului natural și spiritual al fiecărei țări.” spune John Perkins.  În cadrul conferințelor pe care le-a susținut dl. John Perkins ne-a aratat că aceste componente pot fi încă remediate înainte de a se deteriora definitiv.  Este momentul să dezvoltăm un model economic lipsit de agresivitate, un model dedicat oamenilor și vieții. Este o condiție a existenței noastre viitoare ca specie și ca planetă. Trebuie să dezvoltăm programe sustenabile pentru generațiile viitoare, pentru copiii și nepoții noștri. Economia mondială este moartă, bazată pe militarizare şi pe jefuirea resurselor planetei. ”Trebuie să ne depărtăm de ban în spiritul căruia trăim în acest moment și să ne îndreptăm către spiritualitate, către nevoia de a întemeia o familie și de a avea copii și de a crea o lume nouă. Cred că românii au înțeles deja asta. Am fost și am vizitat nordul Moldovei. Aveți acolo un nucleu de spiritualitate care vă ajută și vă susține ca popor. Mi se pare că și în această direcție românii sunt cu un pas înainte. Am avut 10 ani de schimbări uriașe și cred că trebuie să facem o revoluție în conștiință” a declarat John Perkins.

În România John Perkins a avut întâlniri cu cei de la Roșia Montană și cu cei care luptă împotriva exploatării gazelor de șist și a celor de la Chevron. Aceste subiecte fac parte din viața noastră de câțiva ani, vedem pe stradă manisfestările tuturor celor care au luat o poziție clară împotriva abuzurilor în aceste zone ale țării. Oamenii au venit să-l asculte și să-i pună întrebări despre modul în care ar trebui salvată România. John Perkins, în ipostaza actuală de activist și protector, a recunoscut supremația României în fața lumii întregi. ”Săptămâna trecută am fost în Peru unde am vizitat o exploatare minieră de aur și am dat ca exemplu România și Roșia Montană oamenilor cu care m-am întâlnit acolo. Mi se pare extraordinar că toate acțiunile ONG-urilor și a oamenilor au condus la sistarea exploatării aurului la Roșia. Cât despre cei de la Chevron, aceștia au reușit să distrugă regiuni întregi în Ecuador și în America Latină. În România au întâlnit o opoziție puternică atât din partea ONG-urilor cât și din partea locuitorilor zonei în care se dorea deschisă exploatarea gazelor. Asta arată că România poate deveni un lider de opinie internațional.” spune John Perkins.

Ciclul de evenimente a avut ecou în randul publicului și s-a bucurat de un număr mare de participanți. Trei teme majore au fost abordate în cursul prelegerilor din universitati: ”Geopolitică. Apel la acţiune”; ”Criza economică globală – cauze şi soluţii” și ”Asasinat economic şi profeţii: schimbarea noastră şi a lumii întregi”, teme care au fost dezbătute pe larg cu participanții. Cele două workshop-uri din București  avand temele ”Transformarea crizei mondiale într-o nouă economie” și ”Transformarea personală şi globală. Iniţieri pentru ridicarea nivelului de conştiinţă”, s-au bucurat și ele de un număr mare de participanți ceea ce dovedește dorința sinceră de a  conștientiza cauza și amploarea fenomenelor economice, sociale și politice și de a putea participa astfel de diminuarea efectelor pe care aceste fenomene le pot produce.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *