Pentru al patrulea an consecutiv, Hyundai Motor Europa in parteneriat cu Junior Achievement Europa continua programul de responsabilitate sociala ”Skills for the Future”. Scopul actiunii este de a inspira tinerii sa se orienteze catre profesii in domeniul STEM (stiinta, tehnologie, inginerie si matematica), precum si de a a contribui la o mai buna intelegere si constientizare a abilitatilor necesare pentru a activa in industria auto. In anul scolar 2015/2016 numarul participantilor va ajunge la 5.000 de elevi.
39% dintre companiile europene nu gasesc personal specializat
Un studiu realizat de Centrul European pentru Dezvoltarea Formarii Profesionale (Cedefop) a evidentiat faptul ca 39% dintre companiile din Europa au dificultati in identificarea de personal specializat. In plus, conform analizelor realizate de organizatia non-profit Engineering UK, Marea Britanie se confrunta cu un deficit de 55.000 de persoane cu abilitati tehnice in domeniul ingineriei.
Initiativa ”Hyundai Skills for the Future” are ca scop dezvoltarea de abilitati pentru tinerii europeni, facilitand adaptarea la cerintele competitive ale pietei muncii. Pe parcursul anului scolar, elevii, aflati sub indrumarea profesorilor coordonatori si a voluntarilor Hyundai, au posibilitatea de a concepe si conduce propria afacere. La finalul programului, premiul Hyundai Skills for the Future, recunoscut de Comisia Europeana, se acorda celor mai bune idei sustenabile in domeniul auto.
Thomas A. Schmid, Chief Operating Officer al Hyundai Motor Europa, a declarat: ”Prin intermendiul ”Skills for the Future” incurajam elevii care au initiative, deoarece dorim sa contribuim la formarea unei noi generatii de tineri antreprenori, pentru o dezvoltarea profesionala de succes”.
Castigatorii editiei anterioare au creat proiectul ”SoberDrive” – un sistem incorporat in cheia masinii care detecteaza alcoolemia, reducand astfel incidentele in trafic cauzate de consumul de alcool. In ultimii trei ani, ”Skills for the Future” a colaborat cu aproximativ 10.700 de tineri, cu varste cuprinse intre 15 si 18 ani, apartinand scolilor vocationale din 15 tari europene.