În Noaptea Albă a Shopping-ului de pe site-ul elefant.ro mii de oameni au putut comanda produse, cum ar fi parfumuri, genţi sau încălţăminte cu mult sub preţul pieţei. De exemplu, parfumuri de de 400 lei au putut fi găsite la preţuri între 15 şi 60 lei, genţi de 600 lei la 150 lei şi tot aşa.
După trei zile, toţi cei care au comandat produsele au fost anunţaţi că nu le pot fi onorate comenzile pentru că preţurile afişate pe site au fost atât de mici din cauza unei erori de sistem. Încercând să-şi spele păcatele, elefant.ro oferă vouchere în valoare de 50 lei tuturor “păţiţilor”.
Clienţii sunt supăraţi pe atitudinea celor de la elefant.ro şi îi vor reclama pe aceştia la ANPC, pentru a-şi primi produsele la preţurile afişate când au efectuat comanda sau ca să-şi primească banii înapoi, pentru cei care au selectat plata cu cardul.
Eroare asumată la eMAG.ro
Acum mai bine de doi ani aceeaşi eroare a putut fi sesizată şi pe site-ul eMAG.ro însă aceştia, spre deosebire de cei de la elefant.ro, şi-au asumat eroare şi au trimis produsele clienţilor la preţurile afişate în timpul în care comenzile au fost efectuate de către clienţi.
„Este o eroare tehnică și ne-o asumăm, respectul față de client ne obligă. Chiar dacă suntem mari, facem greșeli. Sistemul din spatele platformei este complex, la viteza cu care vrem să creștem apar și erori din care învățăm. Nu a fost nimic planificat. Este o sumă mare și pentru noi, dacă făceam planificat, am fi limitat „investiția””, declara pe atunci Iulian Stanciu, Directorul General eMAG.
În intervalul în care produsele au fost listate cu prețurile greșite, de la 20.30-22.59.2014, au fost comandate, în total, 730 de produse. Valoarea totală a reducerilor greșite de pe eMAG a fost atunci de 1.157.200 de lei. Cea mai mare reducere, de 11.190 lei, a fost aplicată unui echipament de rețea, un switch Cisco Catalyst 2960, care a putut fi cumpărat la prețul de 8 lei față de prețul de listă de 11.190 lei.