NexT check in: 3-7 aprilie, București

0
308

Să recunoaștem: ne uităm la ceremoniile Oscar cu mare interes, umplem sălile aproape până la refuz în zilele de miercuri când este reducere, suntem consumatori de HBO și ne ”pin-uim” filmele pe care vrem să le vedem imediat după vizualizarea traillerului. Dacă un film românesc este multi premiat (gen Poziția Copilului) sau i s-a făcut reclamă mai mult decât altuia (gen Love Building) îl trecem automat în lista cu „must see”, mai ales că, de obicei, peliculele noastre nu ne prea atrag atenția. Mai mult, ”share-uim” filmulețe (nu știu câți dintre noi știm că se numesc scurt metraje) amuzante, interesante, dubioase în unele cazuri , care ajung share-uri ale prietenilor noștri de pe Facebook sau alte rețele de socializare. Și atunci, de ce să nu mergem la festivaluri de scurtmetraj , lungmetraj ,filme documentare, mai ales că se petrec sub ochii noștri, în România.

next-film

 

În zilele următoare, mai exact în perioada 3-7 aprilie, are loc cea de-a 8a ediție a NexT (Festivalul Internațional de Film) unde vor fi proiecții de scurt și mediu metraj ale unor regizori și sound designeri tineri și talentați din întreaga lume. La final se lasă cu premii, aplauze și experiențe. Mai mult, pentru curioși, sunt și seminarii pe teme de regie de film și sound design(Ceainăria Cărturești) , cu profesioniști celebri , dispuși să ”share-uiască” câteva dintre secretele din spatele producțiilor. Iar accesul este liber.

Festivalul mai vine și cu câteva proiecții de top, grupate pe seri cu specific. Într-o zi, după apusul soarelui, se proiectează filme de Oscar, în alta doar de dragoste.Toate filmele, discuțiile și ”măslina” au loc la cinematografele Studio, Elvira Popescu, Cinema Pro, iar biletele pornesc de la 10 lei! Un fleac…

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=3jVCvgKe4RY

Hai să mergem să vedem și noi ce se mai vede în întreaga lume, să dăm mâna cu regizori celebri sau pe cale să devină celebri, să-i întrebam de filme, de efecte speciale, de orice vrem.

Să socializăm la film, zic! 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *