Let’s Build Mom Friendly Organizations- o comunitate pentru mamele care lucrează

0
116

Women in Games România, în parteneriat cu UiPath și Avon, a organizat primul eveniment din cadrul proiectului „Let’s Build Mom Friendly Organizations”, dedicat mamelor care lucrează și companiilor care le susțin. Evenimentul a reunit zeci de femei, angajatori, angajate, antreprenoare, avocate specializate în dreptul muncii și alte mame care lucrează, reprezentanți de ONG-uri, lideri, cu scopul de a dezbate asupra provocărilor și oportunităților cu care se confruntă femeile care combină cariera cu maternitatea.

Acest proiect își propune să creeze un mediu de lucru mai flexibil și care să vină în ajutorul mamelor, atât în sectorul privat, cât și în cel public, să construiască o comunitate reală și una online, unde mamele să se poată sprijini reciproc și să împărtășească experiențe.

Proiectul „Let’s Build Mom Friendly Organizations” are trei direcții principale de dezvoltare:

Construirea unei comunități de sprijin și dezvoltare pentru mame/părinți
Lobby & advocacy pentru politici publice care să recunoască și să susțină rolul esențial al părinților în societate și să ofere un mediu favorabil atât pentru părinți, cât și pentru angajatori
Oferă companiilor instrumente și programe care să le permită să investească în bunăstarea angajaților lor părinți, crescând astfel loialitatea și productivitatea.

Vocile mamelor care lucrează

Evenimentul a fost marcat de discuții sincere și inspirate, lansate de speakerii invitați.

„Sunt norocoasă să lucrez într-o organizație care demonstrează cum poți avea politici și o cultură prietenoase cu mamele și părinții. Îmi doresc ca asta să fie realitatea societății în care trăim pentru că prin politici de sprijin, responsabilizarea tuturor și o schimbare a atitudinilor față de rolul de părinte, și mai ales cel de mamă, toată lumea are de câștigat,” Corina Anghel, Global Culture & Talent Development Leader la Avon.

„Sunt fericită să fiu mamă și să pot aduce valoare în compania în care lucrez. UiPath este o companie antreprenorială românească și primul unicorn românesc, care susține nu doar părinții, ci și alte categorii de angajați. Pentru mine, acest sprijin a fost esențial și pot spune că am reușit să găsesc varianta cea mai bună numai împreună cu partenerul meu, care mi-l oferă necondiționat. Realizez că sprijinul din partea familiei, al echipei din care faci parte și al comunității poate face diferența pentru o mamă. Vă încurajez sa il cereți! UiPath este un exemplu de companie care demonstrează că succesul profesional și împlinirea personală nu se exclud. „, Andreea Băloi, Learning Consulting Director la UiPath.

Cristina Neamțu, Antreprenoare Tech și președinta Women in Games România

„Premisa de la care pornim cu acest proiect este că noi, oamenii, suntem buni, by design și by default, iar cazurile de abuz trebuie să fie excepțiile care întăresc regula. A doua premisă este că părinții, în general, și mamele, în special, pot aduce enorm de multa valoare adăugată locului în care muncesc, dacă leadershipul acestuia construiește contexte favorabile de sprijin și recunoastere pentru ei”, Cristina Neamțu, Antreprenoare Tech și președinta Women in Games România, organizatoarea acestui proiect.

„Investiția în angajații părinți este o decizie strategică pentru orice companie. Putem transforma provocările legate de maternitate în oportunități de creștere atât pentru angajați, cât și pentru companii. Printr-un mediu de lucru flexibil și susținător, companiile pot atrage și reține talente, cresc angajamentul și loialitatea angajaților și, în final, își îmbunătățesc performanțele”, subliniază Mihaela Feodorof, Executive Coach & Consultant Performanceway și fondatoarea Grupului YOURWAY.

Oana Cojuhovschi, expert în programe de parenting pentru companii, a subliniat rolul proactiv al părinților: „Mă bucur să văd că tot mai multe companii recunosc valoarea angajaților părinți și sunt deschise să înceapă un dialog pe tema nevoilor lor specifice. Cred însă că și noi, ca părinți, avem un rol important: să comunicăm proactiv cu managerii noștri despre provocările pe care le întâmpinăm. Astfel, creăm oportunitatea pentru înțelegere și empatie, contribuind direct la o cultură organizațională mai bună.”

Odată cu acest eveniment, Women in Games România invită toate companiile, organizațiile și persoanele interesate să se alăture acestei inițiative. Împreună putem construi un viitor în care mamele și părinții, în general, să poată concilia cu succes viața profesională cu cea personală.

Sursă Informateca

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *