Renault Truck Defence vine la MFA Mizil

0
323

MFA Mizil şi Renault Trucks Defense (RTD) au identificat o posibilitate de colaborare având ca obiectiv piaţa românească şi cea regională de vehicule militare si civile. Cele doua firme urmăresc realizarea unui consorţiu având ca bază o investiţie directă a firmei franceze în România, concomitent cu angajarea suplimentară a unui numâr de 200-300 de specialişti şi tehnicieni calificaţi români pe platforma de producţie a MFA din Mizil.

 

DSC_1415

 

 

“Investiția se va realiza plecând de la necesităţile de înzestrare ale Armatei române cu camioane militare, care ar insemna undeva la 10.000 de unităţi pentru următorii 20 de ani. De asemenea, se vor avea în vedere necesităţile de vehicule militare şi civile destinate situatiilor de urgenta, menţinerii ordinii şi siguranţei publice în România” declara Nicolae Şuta, director general MFA Mizil.

Pentru promovarea acestei colaborări româno-franceze, precum şi a intenţiilor serioase de business ale consorţiului MFA-RTD, în perioada 26-29 Septembrie 2013, MFA împreună cu RTD au participat în cadrul unui stand comun la Expoziţia Internaţională de Tehnica Militara EXPOMIL 2013 şi au prezentat potenţialilor beneficiari  camionul logistic KERAX 6X6, autoutilitara de stins incendii MIDLUM şi vehiculul de teren SHERPA LIGHT 4X4.

renault vehicul militar mizil MFA si RTD au efectuat astăzi o serie de încercări dinamice demonstrative cu vehiculele mai sus amintite pe tancodromul MFA Mizil şi în zona deluroasă Budureasca, eveniment la care au participat reprezentaţi a 28 de instituţii ce activează în sistemul naţional de apărare, siguranţă şi ordine publică din România.

În luna aprilie 2013, MFA Mizil a semnat un Memorandum de Înţelegere cu firma franceză Renault Trucks Defense (RTD), Memorandum care prevede reprezentarea pe bază de exclusivitate pe teritoriul României a firmei RTD de către MFA, precum şi construcţia unei fabrici pe platforma industrială a S.C. MFA S.A. MIZIL, pentru producţia de camioane.renault vehicul militar

S.C. MFA S.A. este o companie cu capital integral privat românesc fondată în 1951, specializată în producţia de tehnică militară. MFA continuă să fie principalul furnizor naţional al Ministerului Apărării Naţionale, derulând, în perioada 2005 – 2010 un contract de furnizare în valoare de peste 100 de milioane de euro pentru construcţia şi echiparea vehiculelor blindate MLI 84M – concepute integral de colectivul de specialişti ai fabricii de la Mizil – precum şi un contract cadru de servicii post vânzare cu un plafon de 65 de milioane de euro, pentru perioada 2010 – 2014.  De asemenea, MFA este parte din contractul de furnizare a 31 de vehicule amfibii blindate încheiat de Ministerul Apărării Naţionale cu Mowag/General Dynamics, aflat în derulare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *