The Pitch: 5.000 de euro pentru un scurtmetraj

0
246

Premieră la Festivalul Internațional de Film (NexT): cineaștii români se pot înscrie, pentru prima dată, la unul dintre cele mai populare concursuri noi de proiecte de scurtmetraj, The Pitch, organizat de ShortsTV, canalul dedicat de altfel scurtmetrajelor. Competiția se realizează în parteneriat cu Romtelecom, premiul reprezintă finanțare pentru producția unui scurmetraj, in valoare de 5.000 de euro. Deadline-ul pentru înscriere este 23 martie.

pitch

 

Concursul The Pitch este găzduit anual de mai multe festivaluri importante, inclusiv de cel de la Cannes. Participanții trebuie să aibă cel puțin un film scurt în portofoliu și un proiect nou de scurtmetraj, cu un buget mai mic de 10.000 de euro și o durată maximă de 12 minute. Înscrierile au început pe 15 martie și se vor încheia pe 23 martie, la ora 23.59, ora României. Candidaturile trebuie să conțină un sinopsis al filmului, concepția regizorală, bio-filmografia regizorului și un showreel de 45 de secunde din lucrările anterioare. 

Candidații acceptați vor fi invitați la The Pitch, care va avea loc pe 3 aprilie, în cadrul Festivalului NexT. La The Pitch, fiecare participant va avea exact 2 minute și 15 secunde ca să își vândă ideea în fața camerei de filmat, în limba engleză, dintr-o singură încercare. Toate prezentările vor fi postate apoi pe pagina de Facebook a ShortsTV, în dimineața de după susținerea lor, pe 4 aprilie. Cele cinci prezentări care adună cele mai multe „Like”-uri până duminică, 6 aprilie, vor ajunge pe lista scurtă The Pitch. Doar acestea cinci vor fi prezentate apoi unui juriu de specialiști, care va decide câștigătorul. Acesta va fi anunțat la gala de închidere a NexT, pe 7 aprilie.

Detaliile despre înscrierea la concursul The Pitch pot fi consultate aiciRegulamentul complet al concursului The Pitch poate fi consultat pe site-ul www.shorts.tv.

Și tot în premieră, în completarea concursului The Pitch, NexT organizează NexT Short Film Market, cu sprijinul Institutului Cultural Român. Duminică, 6 aprilie, cei selecționați la The Pitch vor avea, în plus, șansa să-și prezinte proiectele în fața a 20 de producători români și străini, în cadrul unei serii de întâlniri individuale. Cineaștii vor avea câte zece minute la dispoziție pentru a stabili contacte și a convinge producătorii de valoarea proiectelor lor. Printre producătorii invitați se numără Vicky Miha (Boo Productions, Grecia – compania care a produs două dintre cele mai premiate filme grecești recente, Dogtooth șiAttenberg), Gábor Osváth (Filmfabriq Ltd., Ungaria), Konstantina Stavrianou (Graal S.A., Grecia), Yorgos Tsourgiannis (Horsefly Productions, Grecia) și Katya Trichkova (Contrast Films Ltd., Bulgaria). Detaliile despre invitații și programul NexT Short Film Market vor fi disponibile în curând pe www.nextfilmfestival.ro.

Organizatorii așteaptă proiectele, iar pentru cei interesați, mai multe detalii se găsesc pe siteul festivalului, www.nextfilmfestival.ro sau direct la press@nextproject.ro. Bafta!

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *