MyKey – primul serviciu de livrare rapidă a cheilor de rezervă, se lansează în București

0
237
  • MyKey este primul serviciu din România care asigură depozitarea și livrarea cheilor de rezervă de la locuinţă, mașină sau birou.
  • Cu o investiţie iniţială de aproximativ 100.000 de euro și urmând un model de business care funcţionează cu succes în Marea Britanie și SUA, serviciul MyKey vizează afaceri de un sfert de milion de euro în primul an de funcţionare.

București, 31 ianuarie 2013 – Sistemul MyKey este simplu, eficient și 100% sigur – livrează chei de rezervă de la locuinţă, mașină sau birou într-o oră de la solicitarea lor, oriunde în București. Serviciul va funcţiona 24/24 și se adresează tuturor proprietarilor de locuinţe, mașini sau afaceri. Preţul cu care acest serviciu va intra pe piaţa din România pornește de la 150 de lei pe an.

“Această idee de afacere a venit ca rezolvare a unei probleme – un chiriaș care își pierdea tot timpul cheile. Frustrarea personală m-a împins să caut soluţii inteligente și eficiente, dar am descoperit din păcate că serviciile civilizate adresate situaţiilor neplăcute în care ești încuiat pe dinafară lipsesc în totalitate din România. Așadar, ne-am hotărât să punem pe picioare un serviciu de urgenţă pentru cei care și-au pierdut sau rătăcit cheile”, spune Irina Caraivan, Managing Partener MyKey.

MyKey a presupus o investiţie iniţială de aproape 100.000 de euro alocată în primul rând securităţii, dar și locaţiei, componentei de logistică sau promovării. Întreg sistemul de securitate a fost gândit special pentru acest serviciu, începând cu securitatea fizică și electronică și până la securizarea transportului și a înmânării cheilor către proprietarii lor.

Dincolo de toate acestea, cea mai importantă măsură de securitate este una care nu a costat nimic: MyKey nu va afla niciodată adresa bunurilor pentru care păstrează chei. De la semnarea contractului până la livrare, MyKey nu solicită adresa clienților săi în niciun moment.

Sediul MyKey, situat în cel mai central punct al capitalei, în apropierea Kilometrului O, permite efectuarea unei livrări, în cel mai scurt timp posibil, oriunde în București pe o rază de 30 de km.

Dintr-un total de aproximativ 850.000 de locuinţe aflate în București, MyKey speră să câștige o cotă de piaţă de 1% în următorul an, la care se adaugă segmentul de chei de mașini asigurate prin acest serviciu. Preţul pentru abonamentul MyKey este de 3 ori mai mic decât spargerea și înlocuirea unei yale simple de la o ușă de apartament. Pentru mașini, înlocuirea butucului poate fi si de 10 ori mai scumpă decât un abonament. “Abonamentul este de 150 de lei pe an pentru cheile casei sau ale mașinii și 250 de lei pe an pentru ambele. Asta înseamnă că, dacă îți pierzi cheile fie și o dată în 3-4 ani, prețul rămâne avantajos. În plus, serviciul îți oferă comoditatea de a-ți fi adusă cheia într-un mod civilizat și discret, oriunde dorești, într-un timp foarte scurt”, explică Irina Caraivan.

MyKey are în plan extinderea în segmentul business, cu pachete adresate flotelor de mașini, clădirilor de birouri, complexelor rezidenţiale și hotelurilor, și, în timp, să deschidă mai multe sucursale în ţară, la Timișoara, Cluj, Constanţa sau Iași.

Despre sistemul de depozitare MyKey

MyKey funcţionează ca un spaţiu de depozitare pentru cheile de rezervă. Odată ajuns la sediul MyKey cu cheia de rezervă, clientul va avea la dispoziţie o întreagă infrastructură: plicuri securizate, sigiliu unic, sistem de securitate conceput special pentru acest serviciu, un sediu deschis în timpul zilei și livrări non-stop.

Din momentul înmânării cheilor, clientului MyKey i se va crea un cont online și va fi identificat numai după numărul de abonat. Cheile sunt introduse în plic și sigilate de posesorul lor și poza lor va fi disponibilă în cont.

La o solicitare de livrare, sistemul parcurge un proces de identificare asemănător cu cel al unei bănci, în urma căruia se generează un cod unic, trimis clientului prin SMS. Livrarea se va face la cel puţin 100 de metri de casa proprietarului cheilor, într-un loc propus de acesta. Pentru securitate, cheia va fi adusă într-un seif pe care doar codul primit prin SMS îl poate deschide

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *