Divizia de electrice a Menatwork vizează o creștere a businessului cu 20%

Divizia de electrice a Menatwork, este unul dintre cei mai importanți producători și importatori români pentru aparate de iluminat și materiale electrice, care a înregistrat în primele trei luni ale anului, afaceri de 5,4 milioane lei, la același nivel cu cele înregistrate în aceeași perioadă a anului trecut.

Pentru anul în curs, compania estimează o creștere a cifrei de afaceri cu aproximativ 20 de procente în condițiile în care în 2013 aceasta s-a ridicat la 24,8 milioane de lei. Divizia de electrice a Menatwork operează activități de producție, consultanță, comerț și distribuție.

Parcul Industrial si Sediul Administrativ MENATWORK_”Pentru 2014 vizăm o creștere de aproximativ 20% a cifrei de afaceri. Ne bazăm în principal pe creșterea producției de corpuri de iluminat customizate și pe dezvoltarea serviciilor de consultanță”, declară Viorel Niculae, director divizia electrice Menatwork.

Soluția de iluminat vinde produsul

Marii retaileri și lanțurile de magazine prezente în România se numără printre cei care au înțeles efectele pozitive ale sistemului de iluminat asupra încasărilor.

”Un produs pus în valoare cu ajutorul iluminatului, poate fi mai cumpărat ca un altul cu o calitate mai mare și cu un preț mai redus, dar care nu are avantajul unei expuneri corecte prin iluminare. De anul trecut am simțit un interes crescut pentru sistemele și soluțiile moderne de iluminat și în alte domenii, ceea ce ne permite să estimăm că eforturile de informare și inovare depuse de producătorii și specialiștii români încep să genereze efecte”, declară Viorel Niculae.

orig_electrice-si-iluminat_82

Lumina crește productivitatea angajaților cu pana la 20%

În urma proiectelor realizate la nivel național, compania a constatat că în România nu există clădiri de birouri iluminate conform tehnologiilor și conceptelor dezvoltate în ultimii cinci ani. “Una dintre problemele identificate de noi și neconștientizate de marii constructori și angajatori este sistemul de iluminat. Atunci când vine vorba de creșterea productivității angajaților, marii angajatori investesc în principal în oferirea de beneficii financiare suplimentare și cursuri de formare profesională, necunoscând faptul că instalarea unui sistem de iluminat adecvat este principalul factor care determină creșterea randamentului angajaților. O  soluție de iluminat potrivită mediului de lucru, ajută atât la creșterea productivității cu până la 20 procente, dar și la reducerea costurilor cu energia electrică, în unele cazuri chiar și cu 50 procente”, declară Viorel Niculae.

Aceeași problemă a fost identificată și la nivelul instituțiilor de învățământ unde sistemul de iluminat nu ține cont de vârsta cursanților și a activităților zilnice derulate în clădire. „Am constatat că în majoritatea instituțiilor de învățământ, fie că vorbim de facultăți, licee, școli sau grădinițe, soluția aleasă pentru iluminat este exact opusul celei recomandate pentru destinația acestor spații. Spre exemplu în grădinițe se recomandă o lumină caldă care să nu accentueze starea de agitație a copiilor, ori la noi întâlnim lumini puternice, reci, care nu sunt deloc prielnice practicilor didactice”, declară Viorel Niculae.

În acest sens, compania a demarat un proces de educare a pieței atât prin informarea publicului asupra beneficiilor utilizării unei soluții de iluminat adaptate fiecărui mediu în parte, cât și prin furnizarea de sisteme complete de iluminat. Din 1996 când a fost înființată divizia de electrice a Menatwork, investițiile de peste 10 milioane de lei realizate până în prezent, au vizat dezvoltarea produselor și serviciilor oferite pieței, dar și formarea de specialiști și consultanți care să livreze soluții de iluminat optime către firme de arhitectură, designeri, beneficiari.

Despre Menatwork

Grupul de firme MENATWORK specializat în producția, comerțul și montajul materialelor de construcții și-a început activitatea în România din 1994.

Grupul de firme Menatwork este format în prezent din 11 firme cu un portofoliu complex de produse și servicii pentru construcții, amenajări și finisaje pentru interior și exterior. Parcul administrativ și industrial din București, pe care își desfășoară activitatea firmele grupului, se întinde în prezent pe o suprafața de 90.000 de mp. În fabricile și rețeaua de distribuție ale Grupului Menatwork activează în prezent peste 300 angajați. Menatwork deține și propria rețea comercială în București, Cluj Napoca, Craiova, Constanța și Bacău.

You may also like...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *