Divizia de agricultură Carmistin sporeste businessul lui Iustin Paraschiv

0
301

Compania Carmistin a și-a adăugat de la începutul acestui an o nouă linie de business prin Divizia Agricultură, speclizată în comercializarea de îngrășăminte, pesticide și semințe. Carmistin este o afacere demarată în anul 2000 de către omul de afaceri prahovean Iustin Paraschiv, axându-se la bază pe de trading cu carne de vită și porc. În 2010 compania a raportat o cifră de afaceri de aproximativ 46 de milioane de euro, în creștere cu 7 procente față de anul precedent. “Prin dezvoltarea diviziei Agricultură la Carmistin adăugăm un motor puternic de creștere al business-ului nostru în 2011.

Ponderea acestei activități în totalul afacerii va ajunge în acest an la aproximativ 20%. Divizia Carmistin Agricultură se resimte deja în business-ul total, astfel că în primul trimestru am avut o creștere generală de 87 de procente față de aceeași perioadă a anului trecut, care se datorează în principal campaniei de primăvară în agricultură. Ne vom continua proiectele de apropiere de agricultorii români încercând să-i subvenționăm, prin sisteme de plată flexibile, pe cei care au nevoie” declară Iustin Paraschiv proprietarul Carmistin.

Până în prezent omul de afaceri Iustin Paraschiv a investit peste 20 de milioane de euro în grupul de firme pe care le dezvoltă, în sectorul culturilor agricole și zootehnie, construind unități de producție și achiziționând utilaje noi sau retehnologizând facilități mai vechi. “La nivel de grup ne vom concentra și în acest an pe dezvoltarea afacerilor în agricultură și zootehnie, având în plan investiții masive pe toate liniile de business și pe toate companiile din grup” precizează Iustin Paraschiv.

Compania Carmistin face parte din grupul de firme al familiei Paraschiv, care numără peste 2000 de angajaţi și derulează anual o cifră de afaceri mai mare de 150 milioane de euro în domeniul agro-zootehnic. Din cei 2000 de angajați, 400 s-au alăturat grupului în cursul anului tecut. Între companiile membre ale grupului se numară și: Ana și Cornel (fabrică de mezeluri cu peste 100 de magazine de desfacere a produselor proprii), Ladrisi Grup (abator de porcine, bovine și cabaline), Pajo Holding (creșterea animalelor și cultivarea cerealelor) şi Avicarvil (compania producătoare a brandului de carne de pui “La Provincia”).

Foto: Dani Mura

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *