Cica Romania sta bine la capitolul femei “manager”

Asa spune un studiu realizat in reteaua de consultanta NEXIA. Cercetarea s-a efectuat la nivel european si are la baza o initiativa a consultantilor romani.

Studiul arata ca, la nivelul rețelei de consultanță NEXIA în țările europene, aproximativ 45% din managerii companiilor membre sunt femei. “Cu aceasta cercetare am targetat 63 de companii din rețea, având peste 6300 de angajați. Chiar dacă am avut în vedere doar firme din rețea, eșantionul poate fi un refrențial destul de exact pentru o analiză extinsă la nivelul tuturor companiilor din acest domeniu în Europa. Din acest motiv nu m-aș feri să afirm că situația relevată de studiu se regăsește în majoritatea firmelor de consultanță din Europa” declară Luminița Ristea, partener CRG NEXIA.

Luminita Ristea mai precizeaza ca din punct de vedere al reprezentării femeilor în funcții de conducere în firme de consultanță sau contabilitate, tara noastra sta foarte bine. Situația se datorează faptului că aceste profesii sunt percepute ca aflându-se într-o sferă «feminină», ceea ce crează premise foarte bune pentru ca multe femei să ajungă în funcții de management sau în zona antreprenorială.

Un alt studiu care monitorizează nivelul de reprezentativitate al femeilor in zona de management a companiilor din Europa a fost realizat de catre European PWN (Professional Women`s Network). Studiul ne arata tarile care iubesc cel mai mult femeile manager. Primele locuri din Europa în ceea ce privește numărul de femei din structurile de conducere de top sunt ocupate de țările scandinave cu peste 35% – Norvegia și peste 25% – Suedia și Finalnda. La polul opus, țările care promovează cel mai puțin femeile în funcții de conducere sunt Italia și Portugalia (sub 5%).

You may also like...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *