Esti pasionat de raliuri? Fii cu ochii pe Monte Carlo

0
153

Atunci trebuie sa stii ca Citroen sta pe cai mari anul asta. Intr-un comunicat oficial se anunca ca: „dupa o absenta de trei ani, Raliul Monte Carlo revine in Campionatul Mondial de Raliuri si deschide sezonul 2012. De cinci ori castigatoare in Principat, cu Sébastien Loeb si Daniel Elena, echipa Citroën Total asteapta cu nerabdare sa ia din nou startul in cel mai celebru raliu din lume. Anul acesta, componenta echipei Citroën Total s-a schimbat, alaturi de Sébastien Loeb si Daniel Elena aflandu-se Mikko Hirvonen si Jarmo Lehtinen”.

La doar doua luni dupa ultima etapa a sezonului 2011, Campionatul Mondial de Raliuri incepe, in aceasta saptamana, cu Raliul Monte Carlo. Startul se va da miercuri, 18 ianuarie, din Valence, iar sosirea este programata duminica, la Monaco, pe 22 ianuarie. In cele cinci zile de competitie, pilotii vor trece prin regiunile Ardèche, Haute-Loire, Vercors sid Alpes-Maritimes. Numele celor 18 probe speciale, cu o lungime totala de 430 kilometri, pot fi considerate adevarate monumente in lumea raliurilor: Le Moulinon, Burzet, Saint-Bonnet-le-Froid, Saint-Jean-en-Royans si, desigur, celebra Col du Turini.

„Sunt trei ani de cand nu am mai concurat aici”, spune Sébastien Loeb. „Nu-mi pun la indoiala abilitatile de a-mi intra in ritm, tinand cont ca nu am prea facut pauza de anul trecut, dar acest raliu este atat de specific incat nu poti fi sigur de nimic.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *