Nu e războiul lor. Zeci de mii de turiști ruși au blocat Podul Kerci, în drumul lor spre mare, în Crimeea

0
158

În pofida războiului din Ucraina şi a situaţiei tensionate privind siguranţa deplasărilor, turiştii ruşi sunt în continuare atraşi în număr mare de ideea de a petrece o vacanţă pe ţărmul Mării Negre în Peninsula Crimeea, anexată de Rusia în 2014.

O coloană de maşini de 13 kilometri s-a format luni pe partea rusă a Podului Kerci, care face legătura între Peninsula Crimeea şi Rusia continentală, a raportat agenţia de presă Interfax.

Angajaţi ai serviciilor de urgenţe, voluntari şi personal administrativ distribuie sticle cu apă turiştilor aflaţi în autovehicule.

Peninsula Crimeea este accesibilă pentru turişti doar cu trenul sau cu automobilul, întrucât traficul aerian a fost suspendat din cauza războiului declanşat de Rusia în urmă cu 16 luni împotriva Ucrainei.

 

Crimeea a fost o populară destinaţie de vacanţă pe timpul fostei Uniuni Sovietice. Ea a revenit în centrul atenţiei în perioada actuală, întrucât cetăţenii ruşi nu pot să îşi petreacă vacanţele în multe dintre ţările occidentale din cauza sancţiunilor adoptate după declanşarea războiului în Ucraina.

Podul Kerci, avariat grav de forțele ucrainene în octombrie 2022

Podul Kerci către Crimeea, care are o lungime de 19 kilometri, a fost avariat grav după o explozie în octombrie 2022, însă a fost reparat ulterior. Serviciile secrete ucrainene au sugerat în luna mai că au fost implicate în acea explozie.

 

Acelaşi pod este considerat şi o rută importantă de aprovizionare pentru trupele ruse.

 

Ucraina a atacat în mod repetat Peninsula Crimeea cu drone. Autorităţile de la Kiev au declarat că vor recuceri Crimeea, alături de toate celelalte teritorii ocupate de Rusia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *