13.400 de euro costă Ford B-Max-ul produs la Craiova

0
217

Ford a lansat asăzi la Palatul Parlamentului, în Muzeul de Artă Contemporană, mult discutatul Ford B-Max, maşină construită la Craiova. Preţul la care Ford B-Max va fi pusă în vânzare pleacă de la 13.400 de euro şi poate ajunge la aproape 18.000 de euro în variantă de serie. În cea mai ieftină variantă Ford a pregătit B-Max cu dotări considerate premium, precum ESP sau airbag cortină.

Ford B-Max este oferit în trei versiuni, Ambiente, Trend şi Titanium şi dispune de trei motoare pe benzină şi doua diesel. Primul motor pe benzină este deja clasicul 1.4 litri şi 90 de Cp care se vinde în variantă Ambiente la 13.400 de euro. Dacă 90 de Cp sunt prea puţin sau aveţi în vedere şi mediul înconjurător, B-Max poate fi cumpărat cu propulsorul EcoBoost de 1.0 litri, motor in 3 cilindri, care, ajutat de turbină, ajunge la 100 de Cp. Pentru o asemenea alegere, în versiunea Trend, un Ford B-Max costă 14.650 de eruo. Pentru cei mai pretenţioşi, Ford B-Max se poate transforma într-un monovolum de clasă B sportiv, graţie aceluiaşi propulsor de 1.0 litri, dar cu 120 de Cp. Acest EcoBoost în versiunea de top, Titanium care adaugă şi sitemul start/stop la dotările maşinii, face din „the modern compact car” un monovolum de aproape 17.000 de euro.

Cel mai ieftin dintre propulsoarele diesel cu care poate fi înzestrat Ford B-Max este un TDCi de 1.5 litri şi 75 de Cp care costă în varianta Trend 15.650 de euro. Pentru TDCi-ul de 1.6 litri şi cei 95 de Cp, existent doar în varianta Titanium, Ford cere 17.650 de euro.

Dacă ar fi să privim maşina din perspectiva lui Gigi Contra, atunci am putea cârcoti că Ford B-Max un are o transmisie automatâ şi nici una în 6 trepte, ci doar clasica cutie de viteje in 5 trepte.

Oricum, apariţia monovolumului de clasă B în peisajul românesc dominat de Dacia este salutară pentru îndustria noastră auto. Ne putem considera salvaţi de la mediocritatea în care am fi putut intra în lipsa concurenţei. Asta pentru că reprezentanţii Ford au anunţat că îşi propun un traget de 2000 de B-Max vândute în 2013 la o producţie de 100.000 de unităţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *