Dacă e vineri, e Raluca Enea şi clavecinul său

0
270

În sonoritățile muzicienilor Curții Franței, sunteți invitați la Paris şi Versailles pe timpul muschetarilor, al Regelui-Soare sau al Mariei Antoaneta. Veți descoperi astfel  istoria colorată şi tumultuoasă  a clavecinului, de la obiect de prestigiu al aristocraţiei Vechiului Regim, la lemn de foc pentru conservatoarele Revoluţiei Franceze.

Programul serii va urmări evoluția muzicii de clavecin pe parcursul secolelor XVII-XVIII, de la suitele timpurii ale lui Chambonnières, până la apogeul barocului francez, marcat de creațiile lui Couperin, Rameau și Forqueray. Interpretează Raluca Enea.

Așa cum ne-a obișnuit, Stagiunea de Muzică Veche București oferă publicului șansa de a pătrunde în universul unora dintre cele mai inedite muzici europene. Concertele sale lunare reunesc arte interpretative străvechi ale Evului Mediu și epocii moderne timpurii, atât apusene, cât și răsăritene: muzică medievală, renascentistă, barocă, gregoriană, bizantină și veche românească.

Biserica Anglicană din București găzduiește pentru al treilea an consecutiv concerte ale Stagiunii de Muzică Veche. Situat în centrul orașului, în apropierea Grădinei Icoanei, lăcașul construit cu sprijinul Reginei Maria la începutul secolului XX se profilează drept unul din centrele de predilecție ale muzicii vechi în capitala română. Aceasta datorită acusticii sale excelente, dublate de atmosfera caldă și prietenoasă.

Biletele au fost puse în vânzare prin reţeaua Eventim în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas şi Cărtureşti şi online pe eventim.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *