La o zi după ce au anunțat detensionarea militară, rușii au bombardat în toată Ucraina. ”Își ling rănile, nu se retrag”

0
149
detensiune militara

În dimineața de după ziua în care Rusia anunța că va avea loc o detensionare militară în jurul Kievului și a orașului Cernihiv, un înalt oficial ucrainean a declarat miercuri că „nu au existat zone fără alarme aeriene” peste noapte în Ucraina.

„A fost o alarmă aeriană în toată țara pe timpul nopții”, a declarat Vadym Denysenko, consilier al ministrului de Interne al Ucrainei, scrie CNN.

Vezi și: De ce participă Roman Abramovici la negocierile de pace

“De fapt, nu au existat zone fără sirene. Dimineața s-au repetat. În special în Donbas – Kramatorsk, Bakhmut – orașul Kiev, regiunea Kiev etc. Au fost bombardamente la Cernihiv. Au fost bombardamente în Regiunea Hmelnițki. La Kiev, mai multe rachete au fost doborâte deasupra capitalei”, afirmă Denysenko.

Denysenko a descris situația din orașele asediate Cernihiv și Mariupol ca fiind „dificilă”. În jurul capitalei, au existat rapoarte despre lupte în apropiere de suburbia de vest a Irpin peste noapte, a mai spus el.

Rușii folosesc cadavre capcane

“Putem spune că, da, într-adevăr, anumite unități și echipamente se deplasează pe teritoriul Belarusului. Dar pare să fie mai mult ca o rotație și lingerea rănilor decât o încetare reală a ostilităților”, a spus oficialul ucrainean.În Irpin, forțele ucrainene au descoperit multe mine și capcane – inclusiv cadavre capcane – în timp ce au curățat zona, a spus Denysenko. Această afirmație nu a putut fi verificată imediat.

Mai multe detalii: https://stirileprotv.ro/stiri/international/la-o-zi-dupa-ce-au-anuntat-detensionarea-militara-rusii-au-bombardat-in-toata-ucraina-isi-ling-ranile-nu-se-retrag.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *