Atentie mare la materialele folosite in termoizolatii! ROMEPS: „Nu folositi polistiren neignifugat!”

0
265
  • Nu folositi polistiren neignifugat la termoizolari!
  • Nu folositi materiale ieftine, fara certificate si agremente de calitate!
  • Placile de polistiren se lipesc pe contur, nu in puncte!

Acestea sunt avertizarile Asociatiei Producatorilor de Polistiren – ROMEPS, dupa incendiul de la Targu Mures. Iata si comunicatul oficial al Asociatiei.

ROMEPS, Asociatia Producatorilor de Polistiren Expandat din Romania, a luat cunostinta despre incidentul de la Targu Mures si verifica daca propagarea flacarii s-a datorat doar executiei necorespunzatoare sau a fost dublata si de aplicarea unui material neignifug, care nu este recomandat pentru reabilitarile termice ale fatadelor.

“Pentru a reduce costurile, unii producatori aleg sa achizitioneze materii prime neignifugate. Avertizam ca folosirea unui polistiren, din materii prime neignifugate, nu este nici pe departe conforma cu standardele in vigoare, in cazul unui incendiu, acesta arzand cu flacara deschisa. Nu intotdeauna un produs ieftin este si cel mai bun! Cu atat mai putin in constructii!“ declara Bogdan Roman, presedinte ROMEPS.

Trebuie precizat ca polistirenul expandat pentru termosistem, care este conform standardelor, este ignifug si nu intretine arderea. In contact cu o flacara deschisa, acesta nu va lua foc.

Lipirea incorecta a placilor de polistiren este de asemenea o practica foarte intalnita, iar aceasta poate favoriza aparitia incendiilor. ROMEPS avertizeaza ca lipirea cu material adeziv efectuata in puncte poate duce, pe linga pierderile de caldura cauzate de ventilarea din spatele placilor, si la propagarea unui eventual incendiu care ar porni din interiorul cladirii, prin crearea unei zone cu tiraj fortat. De aceea, se recomanda lipirea pe contur a placilor termoizolante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *