Țiriac aduce în România noul Mercedes Clasa A

0
258

Țiriac Auto aduce în România noul model Mercedes-Benz Clasa A și îl prezintă publicului, în avanpremieră, printr-o serie de evenimente. Noua Clasa A va parcurge în perioada 2-10 august un traseu ce include reprezentanțe Tiriac Auto, dar și standuri special amenajate în Băneasa Shopping City sau Maritimo Mall din Constanța. La finalul turului, noul model va fi alături de suporteri pe Național Arena, la meciul de fotbal Dinamo – FC Barcelona.

„La nivel global, Clasa A a fost un succes încă de la lansarea inițială, din 1997. Datorită conceptului unic de design, s-a creat un sub segment al clasei sale. A doua generație, lansată în 2005, a fost comercializată în peste un milion de exemplare. În acest an, al lansarii noii generații, Clasa A a continuat să fie un model extrem de popular, înregistrând o creștere semnificativă a vânzărilor față de anul precedent” sustin reprezentantii Tiriac Auto.

Cine e noul „A”

Modelul Mercedes-Benz Clasa A impresionează prin designul său, are motorizări performante cu puteri cuprinse între 80 kW (109 CP) şi 155 kW (211 CP), este extrem de prietenos cu mediul (are emisii de doar 98 de grame de CO2 per kilometru parcurs) şi cel mai bun coeficient aerodinamic din segment – 0,27.  În acelaşi timp, noua Clasă A enunţă un principiu esenţial al Mercedes-Benz: siguranţa nu depinde de preţul maşinii. Cel mai accesibil model Mercedes-Benz este echipat standard, printre altele, cu dotări precum sistemul cu radar COLLISION PREVENTION ASSIST. Preţurile noii Clase A încep de la 19.900 euro (fără TVA) pentru modelul A 180 BlueEFFICIENCY. Cu climatizare automată THERMATIC, sistem Audio 20 cu radio, CD, MP3, slot USB, display cu diagonală de 14.7 cm şi conexiune bluetooth, geamuri acţionate electric faţă şi spate, sistem de aprindere automată a farurilor HEADLAMP ASSIST şi volan multifuncţional cu 12 butoane, noua Clasă A este deja dotată complet chiar şi în echiparea standard. Pe lista de dotări opţionale se găsesc dotări preluate de la modelele Mercedes-Benz din clasele superioare, precum Intelligent Light System (1.400 Euro, fără TVA), scaunele faţă reglabile electric cu funcţie de memorie (de la 335 Euro, fără TVA) sau bordul îmbrăcat în piele ARTICO finisat manual (ca parte a pachetului Exclusive ce costă 1.850 Euro, fără TVA).

O gamă largă de motorizări alimentate pe benzină sau diesel răspunde cerinţelor şi dorinţelor clienţilor şi stabileşte noi standarde în termeni de eficienţă şi grijă pentru mediu: A 180 CDI BlueEFFICIENCY (20.950 euro fără TVA) este primul Mercedes-Benz ce emite doar 98 grame de CO2 pentru un kilometru parcurs. Toate motorizările noii Clase A oferă în standard funcţia ECO start/stop. Motorizările pot fi combinate cu noua transmisie manuală în şase trepte (standard) sau cu transmisia automată cu dublu-ambreiaj 7G-DCT (1.820 Euro fără TVA), ce combină, în mod ideal, confortul cu sportivitatea.

Având cel mai înalt standard de siguranță al clasei compacte, Clasa A este echipată standard cu un sistem de avertizare a coliziunilor iminente, cu funcţionare pe bază de radar şi sistem adaptiv Brake Assist, care, împreună, scad riscul producerii accidentelor. Sistemul COLLISION PREVENTION ASSIST este capabil să atenţioneze şoferul Clasei A vizual şi auditiv pentru a-l alerta în cazul în care detectează posibilitatea producerii unui impact şi pregăteşte sistemul Brake Assist pentru cel mai precis răspuns al frânelor. Acestea vor opera la capacitate maximă imediat ce şoferul acţionează pedala de frână indiferent de gradul de apăsare a acesteia. ATTENTION ASSIST, sistemul de detectare al oboselii este şi el oferit standard.

Integrarea completă a dispozitivelor iPhone® în sistemul de entertainment cu interfaţa revoluţionară a noii Clase A permite generaţiei Facebook să afirme că se simte în maşină la fel ca şi în faţa calculatorului. „Drive Kit Plus for the iPhone®” (580 Euro fără TVA) va fi disponibil, ca accesoriu, de la sfârşitul acestui an şi se va putea comanda, ca dotare opţională, începând cu primul trimestru 2013.

Sistemul Audio 20, oferit în echiparea standard pentru piaţa din România, include twin tuner pentru radio, CD-player capabil să redea fişiere MP3, precum şi interfaţa Bluetooth® cu funcţii hands-free şi audio streaming.

Sistemul Becker® MAP PILOT (720 Euro fără TVA) reprezintă o variantă foarte accesibilă de navigaţie cu afişare 3D a hărţilor. El lucrează împreună cu sistemul Audio 20 şi poate fi montat şi ulterior ca accesoriu în baza unei preechipări realizate în fabrică. Sistemul Becker® permite dictarea destinaţiilor şi are o interfaţă foarte ergonomică.

Sistemul multimedia COMAND Online (de la 2.750 Euro fără TVA) oferă acum acces la Internet prin conectarea la un telefon mobil capabil să ofere o astfel de conexiune. Astfel, COMAND Online oferă acces la diverse servicii online Mercedes-Benz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *