Maine vom sti ce sportiv va reprezenta Romania la Campionatul Mondial al Taietorilor de Lemne

0
260

România va avea un reprezentant la individual la Campionatul Mondial al Tăietorilor de Lemne din septembrie de la Lillehammer, Norvegia. Acesta va fi desemnat în urma unui concurs deparajare care va avea loc sâmbătă, 18 august, la Arad. În competiție sunt înscriși patru atleți: Nicolae Nyamcsuk, Dan Petrescu, Costel Pleș și Botond Nagy.  În urma Campionatului Național desfășurat la Oradea pe 23 iunie, s-a stabilit echipa care ne va reprezenta la mondiale, urmând ca la competiția de la Arad de sâmbătă să fie desemnat cel mai “în formă”, tăietor de lemne pentru probele individuale. Mondialele de la Lillehammer se vor desfășura în perioada 7-9 septembrie, țara noastră fiind reprezentată în competiția pe echipe și cea individuală de cei patru atleți plus o rezervă.

Probele de concurs la care se vor întrece participanţii sunt: Tăierea cu joagărul, Tăierea orizontală, Tăierea cu motoferastrăul STIHL MS660, Tăierea verticală şi Tăierea la înălţime. În afara concursului va avea loc un show demonstrativ de tăiere cu aşa-numitul “Hot saw”, un super motoferăstrău care are puterea unui autovehicul şi este manevrat de un singur om. Cu 60 de cai putere şi o viteză a lanţului de 240 km/h, super motoferăstrăul taie trei felii dintr-un buştean în mai puţin de 8 secunde.

România are de doi ani o echipă naţională de tăietori de lemne, care o reprezintă la competiţiile internaţionale. Din această echipă fac parte atleţii care se califică pe plan naţional, la competiţiile care au loc pe parcursul anului. Primul Campionat Național al Tăietorilor de Lemne a avut loc în iunie 2010 la București, anul trecut fiind organizat la Gilău, Cluj.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *