Roman pentru mondialele de taietori de lemne: „m-am nascut in codrii Maramuresului cu toporul in mana”

0
267

Nicolae Nyamcsuk va reprezenta România la individual în cadrul Campionatului Mondial al Tăietorilor de Lemne, care va avea loc în perioada 7-9 septembrie  Lillehammer, Norvegia. Acesta a fost desemnat reprezentant al României după concursul de departajare care a avut loc sâmbăta trecută la Arad. În competiție au fost înscriși patru atleți, iar lupta pe punctaj a fost extrem de strânsă între Nyamcsuk și veteranul Botond Nagy, la evaluarea finală contând și punctajul obținut de atleți la Campionatul Național din iunie. Nyamcsuk are 32 ani, este din Arad și spune că s-a “născut în codrii Maramureșului cu toporul în mână”. Deși în probele de topor este as, Nyamcsuk stă bine și la motorizate, reușind să îmblânzească 60 de cai putere și cele 27 de kg ai celui mai puternic motoferăstrău din lume, așa numitul “hot-saw”. Proba de “hot-saw” este una dintre cele mai spectaculoase în cadrul competițiilor de Timbersports, viteza lanțului de tăiere depășind 240 km/h, trei felii dintr-un buștean fiind tăiate perfect în mai puțin de 8 secunde.

La echipe vom fi reprezentați de următoarea delegație: Nicolae Nyamcsuk, Botond Nagy, Dan Petrescu, Costel Pleș și Cristian Marina, pe post de rezervă.

Probele de concurs la care se vor întrece participanţii sunt: Tăierea cu joagărul, Tăierea orizontală, Tăierea cu motoferastrăul STIHL MS660, Tăierea verticală şi Tăierea la înălţime și Tăierea cu “Hot saw”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *