ARCON: “Achiziția AMVIC ne aduce mai aproape de șantierele Bucureștiului”

0
234

ARCON,  una dintre cele mai importante companii naționale din zona producţiei de termo și hidroizolaţii, a atins la 10 luni o cifra de afaceri de aproape 28 milioane de euro, în creştere cu aproximativ  17 procente față de aceaiși perioada a anului trecut.

“Din cifrele înregistrate până în prezent preconizăm ca sfârşitul acestui an ne va găsi la o cifră de afaceri de peste 31 milioane de euro. Rezultatele pozitive din 2012 au fost generate de creşteri ale ambelor grupe de produse ale ARCON. Mai exact, membranele bituminoase au un avans de aproximativ 17 procente la sfârșitul lunii octombrie, iar vânzările de polistiren expandat s-au apreciat cu 10 procente faţă de aceeaşi perioadă din 2011” declară Ioan Ţiţeiu, directorul general ARCON.

O bună parte din exporturile ARCON se îndreaptă către Grecia, Bulgaria, Ungaria sau Cipru. Alte ţări către care ARCON a exportat în 2012 sunt Malta, Cehia sau ţările arabe. “În 10 luni din 2012 am exportat membrane bituminoase în valoare de 3 milioane euro, o cifră mai mare cu 58% de procente faţă de anul trecut, iar până la sfârşitul anului putem ajunge la aproximativ 4 milioane de euro” declară Ioan Ţiţeiu.

ARCON are în vedere şi dezvoltarea grupei de produse formată din vopsele şi tencuieli. “Noua noastră facilitate de producţie funcţionează sub brandul ARCO şi este localizată în halele fostei fabrici de mase plastice PLASTICO Sf. Gheorghe pe care am achiziţionat-o la începutul acestui an” precizează Ioan Ţiţeiu.

Piaţa de polistiren, una deja de tradiţie pentru ARCON, a fost în 2012 puternic afectată de producătorii „pirat”. “Aceştia vând nu doar produse foarte slab calitativ, dar şi neconforme cu normele în vigoare. Astfel reuşesc să practice preţuri de dumping, nefiind interesaţi de calitatea lucrărilor” precizează Ioan Ţiţeiu.

În ciuda creşterilor înregistrate pe toate segmentele de produse, ARCON  va înregistra o marjă mai mică a profitului din cauza instabilităţii cursului sau a creşterii preţurilor la materiile prime şi la energie. La toate acestea se adaugă o serie de insolvenţe din industria de profil.

La final de 2012 ARCON a pornit procedura de achiziţie a companiilor Corina Gealan şi Amvic, business-uri conexe actualei baze de producţie. În prezent tranzacția se află în stadiul de DUE DILIGENCE, acest pas trebuind să se finalizeze până la închiderea lui 2012. “Căutam oricum să relocăm o linie de producţie lângă Bucureşti, însă ar fi durat mai mult să demarăm o investiţie în Capitală. S-a ivit această oportunitate, iar prin concretizarea ei ne aduce mai aproape de șantierele Bucureștiului” declară Ioan Ţiţeiu.

 

ARCON a fost înființată în anul 1994 la Sfântu Gheorghe, având la bază capital integral românesc. În prezent compania are 200 de angajati specializați în sectorul industrial și de construcții. ARCON este, de asemenea, și cea mai mare companie românească producătoare de membrane bituminoase cu elastoplastomeri pentru hidroizolații. O altă direcție de dezvoltare industrială a companiei ARCON o reprezintă producția de polistiren expandat, în prezent societatea deținând una dintre cele mai mari și mai moderne capacități de producție la nivel național. Începând din 2012 ARCON a dezvoltat și o facilitate de producție de tencuieli decorative și vopsele, cu o capacitate de 45.000 tone anual.

Foto: Arcon.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *