Domeniile Ostrov: “Toate suprafeţele replantate cu viță nobilă au trecut deja de primii 4 ani de viaţă”

Producătorul de vin Domeniile Ostrov își propune pentru 2013 o creștere a cifrei de afaceri cu peste 20%, bazându-se pe dublarea sectorului HoReCa și pe o nouă gamă de vinuri premium baricate care cuprinde cinci sortimente, toate grupate sub denumirea Domeniile Ostrov Reserve. „Creştem în calitate de la an la an pentru ca toate suprafeţele replantate cu viță nobilă au trecut deja de primii 4 ani de viaţă. Acum toata via noastră este pe rod, avem calitatea dorită, dar producem şi cantităţi considerabil mai mari de vin DOC şi IG” declară Oana Belu, acționar Domeniile Ostrov.

“În acest an ne vom concentra mai mult ca în alți ani pe sectorul HoReCa, având o nouă gamă de vinuri premium, pe care piața românească a început să le aprecieze din ce în ce mai mult. În ultimii ani se resimte o schimbare majoră a comportamenului de consum  și asta se datorează în principal creșterii calității vinului produs aici. Prin investițiile masive realizate în ultimii ani de producătorii autohtoni, s-a oferit consumatorilor posibilitatea de a-și reeduca gustul și abordarea față de vin. Un bun indicator este faptul că vinurile dulci și demidulci scad în consum, iar vinurile demiseci și seci cresc în pondere de la an la an. Aceeași tendință de creștere se poate observa în zona soiurilor, în detrimentul vinului de masă”, declară Oana Belu.

Anul trecut Domeniile Ostrov a avut o creștere a cifrei de afaceri cu 20 procente față de 2011, depăşind 16.000.000 lei, cu cantitate estimată de aproximativ 5.000.000 litri.

Această creștere a fost susținută în principal de sectorul de retail care reprezintă 80% din totalul vânzărilor, în timp ce HoReCa reprezintă restul de 20%. Cele mai vândute game de vinuri în 2012, în retail au fost Domeniile Ostrov, Premiat și Vinaria Ostrov, iar în HoReCa: Domeniile Ostrov Reserve cu soiurile Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Chardonnay, Cabernet Sauvignon și Merlot și gama de vinuri Cetatea Durostorum cu Chardonnay și Sauvignon Blanc.

Anul trecut Domeniile Ostrov au investit 700.000 de euro în replantări cu soiuri nobile, pe o suprafață de peste 1300 hectare. O parte importantă din aceste fonduri au fost direcționate și spre achiziționare de capacități de producție cu tehnologii de ultimă generație. “Investițiile pe care le-am realizat atât noi, dar și alți producători români din industrie au făcut ca nivelul calității vinului produs la noi în țară să crească de la an la an, ajutat fiind și de condițiile de mediu foarte bune pe care țara noastră le are deține. Am ajuns chiar să depășim în calitatea vinuri țări consacrate în producție. Prin toate aceste eforturi  pe care le-am realizat ca industrie în ultimii 10 ani, România va fi repusă în scurt timp pe harta mondială a producției de vin, recăpătâdu-și destul de repede poziția pierdută”, consideră Oana Belu.

GoodWine martie 2013, ediţii limitate de 6000 de sticle de la Domeniile Ostrov

La ediţia din această primăvară a GoodWine, care demarează vineri producătorul Domeniile Ostrov va lansa următoarele vinuri din producţia de anul trecut:

Domeniile Ostrov RESERVE – Muscat Ottonel şi Domeniile Ostrov Ediţie Limitată – Cabernet Sauvignon, Rose, ambele vin SEC şi se vor îmbutelia doar în 6000 de sticle.

Tot vin sec se va gasi şi în gama Cetatea Durostorum – Riesling Italian, iar în gama Domeniile Ostrov – Fetească Regală.

Producătorul de vinuri Domeniile Ostrov a lansat la sfârșiul anului trecut siteul www.vinpentrutine.ro/ prin intermediul căruia vor fi comercializate gamele sale de vinuri. ”Lansarea acestui site este un alt aspect pe care ne bazăm atunci când estimăm o creștere a vânzărilor, el a venit pentru a acoprei și acea nișă a consumatorului care nu mai este dispus să își piardă timpul în magazine, preferând să își facă cumpărăturile online, de la birou sau de acasă” precizează Oana Belu.

“Domeniile Ostrov” reprezintă brandul “umbrelă” sub care se comunică gamele de vinuri ale podgoriei Ostrov. Alături de podgoria de viţă de vie compania mai deţine 500 de hectare de pomi fructiferi şi 200 de hectare de legume. Gamele producătorului Domeniile Ostrov sunt listate în conturi mari ca Metro, Real, Carrefour, Mega Image, Lidl, Cora și Kaufland.

Vinuri medaliate în 2012:

Domeniile Ostrov – Merlot Rose 2011, Domeniile Ostrov – Muscat Ottonel 2011, Domeniile Ostrov Reserve – Chardonnay 2010, Cetatea Durostorum – Sauvignon Blanc 2011, Cetatea Durostorum – Cabernet Sauvignon 2008, Cetatea Durostorum – Merlot 2008.

You may also like...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *