EKOL LOGISTICS A ACHIZIȚIONAT 100 DE CAMIOANE MAN

0
206

Ekol Logistics, compania turcă de logistică cu cea mai rapidă dezvoltare din Europa, anunță achiziționarea a 100 de camioane MAN. Camioanele au fost deja livrate la sucursala Ekol din România, vineri, 3 mai.

“Ekol a anunțat această investiție, de 8 milioane de euro, încă de anul trecut, pentru dezvoltarea activității atât în România, cât și pentru traseele europene. Acum că am reușit să facem acest pas vom continua strategia de extindere la nivel european dar și local. Pentru noi România reprezintă o zonă de importanță strategică fiindcă se află la intersecția marilor rute europene”, declară Frank Körber International Director al Ekol Logistics.

Ekol România a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 3,6 milioane de euro, iar odată cu noile investiții, estimarea pentru 2013 este de peste 10 milioane de euro. Prin dezvoltarea serviciilor pe liniile de transport, depozitare, comerț exterior sau managementul sistemelor de aprovizionare, Ekol are capacitatea de a oferi la nivel internațional servicii în sistem integrat.

“În România avem 6000 mp de depozit, din care mai mult de 80% sunt ocupați în acest moment. Capacitatea noastră de stocare permite inclusiv depozitarea de mărfuri perisabile sau cu valoare foarte mare, având dezvoltate zone speciale de securitate în cadrul depozitului”, precizează Frank Körber.

Odată cu achiziționarea celor 100 de camioane, Ekol intenționează să angajeze peste 100 de șoferi. În prezent, la sucursala Ekol din România activează peste 50 de angajați. “Dincolo de investițiile financiare, foarte importantă pentru noi este dezvoltarea resurselor umane. Avem în România oameni foarte bine pregătiți pentru task-uri extrem de dificile și specifice din zona logisticii. Unii dintre aceștia au fost instruiți direct în Turcia pentru ca mai apoi să poată face performanță în orice centru Ekol din Europa”, precizează Frank Körber.

Printre partenerii Ekol pentru care compania oferă servicii de logistică în România se numără Decathlon, IAC Group Craiova, Yazaki Ploiești, Next, Akzo Nobel, Deagostini, Burberry.

Despre Ekol Logistics:

Ekol a demarat operațiunile în 1990 având ca obiectiv să devină un brand global încă din prima zi de activitate. Prin know-how-ul acumulat în toți acești ani de către echipele sale de profesionști dar și prin tehnologiile avansate implementate în sistem, Ekol dezvoltă soluții logistice integrate, dedicate atât clienților locali cât și celor internaționali din sectoare de activitate variate.

Centrele de distribuție Ekol se întind pe o suprafață de 400.000 metri pătrați, fiind utilate cu tehnologii și inovații de ultimă oră în Turcia, Germania, Italia, Ucraina, Grecia și România. În 2012 cifra de afaceri a companiei s-a ridicat la 284.440.280 euro, în creștere cu 28 de procente față de 2011. Ekol are peste 4000 de angajați în Turcia și 1200 în 7 țări europene. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *