Şi dacă „1 milion de tineri de pe FB spun că sunt comunist” este partea bună a mărului

0
209

mar aproape stricatDacă te uiţi la un măr, este prin natura lucrurilor înţeles că, de fapt, te uiţi doar la o parte a lui. Nu poţi cuprinde tot mărul dintr-o privire, ci doar o parte a lui. Dacă partea pe care o vezi este aşa şi aşa, adică are ceva vânătăi, atunci asumi că tot mărul e aşa. Acum, dacă ţi-e tare foame, îl iei şi-l muşti. Să zicem că ţi-e tare foame şi nu mai ai răbdare să-l speli. Îl muşti pur şi simplu din jumătatea pe care o cunoşti pentru că ai reuşit s-o vezi.

Despre cealaltă jumătete, putem spune, aşa, fără s-o fi văzut-o, că este la fel, mai bună sau mai rea decât ce am văzut şi muşcat. Nu ştim pur şi simplu, trebuie să verificăm.

Victor V Ponta si Viorel Hrebenciuc
Victor V Ponta si Viorel Hrebenciuc

Cam aşa stau lucrurile şi în cazul premierului Ponta, sau a şefului de partid socialist, Victor Ponta atunci când spune că „1 milion de tineri de pe FB spun că sunt comunist”. Doar că domul Ponta e mai şmecher, ţine mărul în mână şi se uită la partea pe care doreşte să ne-o arate. Anume, cea fără miză, cea cu ceva vânătăi, dar comestibilă. Spre deosebire de situaţia cu mărul de mai sus, când nu am aflat cum arăta partea cealaltă, la Premier ştim sigur cum stau lucrurile.

Dacă partea cu comunismul este vânătă dar comestibilă, atunci jumătatea ascunsă este chiar otravită. Pe partea cealaltă stau vechii camarazi de arme ai profitorilor Revoluţiei, unii dintre ei arestaţi, alţii în curs de arestare, cu diferite şi felurite dosare pe rol în justiţie. NU mai departe de familia lărgită a Premierului, socrul său, senatorul Sârbu, este implicat într-un dosar de furt de pădure pentru care un deputat socialist, pe nume Viorel Hrebenciuc stă la păstrare în arestul Poliţiei Capitalei.

Deci, domnul Ponta, tovarăşul socialist, ştie că acuzaţia de „comunist” nu mai scoate din casă la protest nici măcar un anarhist înrăit, pe când cea de corupt, prieten al hoţilor sau de mafiot e pur şi simplu nedigerabilă.

Deci, m-am convins. Eu mai bine mai rabd decât să gust din mărul ăsta…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *