ROMEPS încurajează Asociaţiile de Proprietari să solicite autorităţilor reabilitarea termică a blocurilor

0
198

În contextul în care subiectul reabilitării termice a devenit de interes naţional, Asociaţia Producătorilor de Polistiren Expandat din România (ROMEPS) încurajează asociaţiile de proprietari să solicite finanţare pentru lucrările de reabilitare a imobilelor şi să se implice activ în aceste procese.

Logo_Romeps„Procedura pentru finanţarea lucrărilor de reabilitarea termică este diferită, în funcţie de fondurile utilizate. Fie că vorbim de bani europeni sau de bugetul local, este important să existe o mobilizare din partea reprezentanţilor asociaţiilor de proprietari. La fel de important este că aceştia să fie bine informaţi. ROMEPS intenţionează să organizeze în următoarea perioadă, în parteneriat cu Liga Asociaţiilor de Proprietari Habitat, programe de perfecţionare care să clarifice etapele şi aspectele de bază ale unei termoizolări eficiente”, a declarat Delia Filip, director executiv ROMEPS.

Totodată, aceasta atrage atenţia asupra faptului că reabilitarea corectă a clădirii se transpune în costuri semnificativ reduse la facturile de energie electrică şi termică şi în creşterea gradului de confort.

„Felul în care se realizează termoizolarea imobilului are un mare impact asupra performanţei energetice a blocului respectiv. Deci este important atât materialul folosit, cât şi felul în care este aplicat acesta. ROMEPS susţine că polistirenul expandat este varianta cea mai potrivită pentru termoizolare. Vorbim despre un produs care are în compoziţie 98% aer. Încurajăm asociaţiile de proprietari să solicite finanţare pentru lucrările de reabilitare, prin intermediul programelor existente. Ne arătăm totodată disponibilitatea de a asigura expertiză tuturor celor care apelează la noi”, a completat directorul executiv ROMEPS.

Pentru termoizolaţiile faţadelor, ROMEPS recomandă folosirea polistirenului EPS 80 sau cu o compresiune mai mare. Folosirea polistirenului de tip EPS 60 sau chiar 50, recomandat pentru alte utilizări, în loc de EPS 80, pentru izolarea faţadei, ar putea avea efecte pe termen scurt si mediu, respectiv diminuarea randamentului termic, deformări şi crăpături ale suprafeţei faţedei.

Iată cum se fabrică un polistiren corect EPS 80

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *