Confindustria România vrea să aducă mai multe zboruri din Italia pe Aeroportul Sibiu

1
201

Confindustria România susține dezvoltarea conexiunilor aeriene între Aeroportul Internațional Sibiu și regiuni cheie din Italia. Anunțul a fost făcut în cadrul unei întâlniri care a avut loc în 5 martie 2024 la sediul Aeroportului Internațional Sibiu reprezentanții Confindustria România.

 

Printre participanții la întâlnire s-au numărat: Giulio BERTOLA – Președinte Confindustria România, Matteo BARUZZI – Delegat oficial al Confindustria România la Sibiu, Italo SELLERI – Consulul Onorific al Republicii Italiene la Sibiu, Daniela CÎMPEAN – Președinta Consiliului Județean Sibiu, Grigore POPESCU – Consilier județean și Marius Ioan GÎRDEA – Director General al Aeroportului Internațional Sibiu.

Agenda Principalelor Discuții:

• Promovarea și susținerea dezvoltării conexiunilor aeriene de la Aeroportul Internațional Sibiu spre și dinspre regiuni cheie din Italia;
• Promovarea turismului reciproc: se vor explora strategii comune de promovare a turismului între Sibiu și regiuni cheie din

Italia, subliniind atracțiile culturale, istorice și gastronomice ale ambelor destinații.

Scopul principal al acestei întâlniri a fost de a identifica și de a dezvolta un cadru colaborativ robust, care să faciliteze schimbul de idei, expertiză și resurse în beneficiul comunității noastre extinse.

Această inițiativă vine în contextul eforturilor continue ale Aeroportului Internațional Sibiu de dezvoltare a conexiunilor aeriene dintre Sibiu și regiunile cheie din Italia care au ca scop susținerea nu doar a comunității de afaceri, ci și a turismul, a schimburilor educaționale și culturale.

Reprezentanții Confindustria România consideră că dezvoltarea și reluarea conexiunilor aeriene directe spre și dinspre Italia de la Sibiu va aduce beneficii semnificative atât mediului de afaceri, cât și comunității locale din Sibiu și din regiunile învecinate.

În calitate de reprezentanți ai sectorului privat, aceștia s-au angajat în a colabora cu autoritățile locale, precum și cu alte părți interesate, pentru a identifica și implementa acțiuni coordonate pentru dezvoltarea conexiunilor aeriene de la Aeroportul Internațional Sibiu spre și dinspre regiuni cheie din Italia.

Participanții la întâlnire au subliniat importanța consolidării eforturilor și a colaborării între diversele entități pentru a aborda companii aeriene de interes întrucât această abordare colaborativă este cheia pentru maximiza un impactul pozitiv.

„Consider că este important să aducem o contribuție concretă la dezvoltarea și promovarea judeţului Sibiu, așadar am fost încântați să acceptăm această invitație, care ne-a permis, în cadrul întâlnirii, să stabilim și să activăm imediat un proiect structurat.

Orașul se poate mândri cu numeroase companii care își desfășoară activitatea în sectorul manufacturier, cel al materialelor de construcții, auto și alimentar.

În mod special, sectorul auto este unul dintre cele mai importante din această zonă, care are un farmec aparte, datorită arhitecturii medievale și istoriei sale milenare. Sibiul și împrejurimile sale reprezintă un loc de mare interes din punct de vedere economic și turistic.

Cu arhitectura sa medievală, frumusețea naturală și viaţa culturală activă oferă vizitatorilor o combinație perfectă între cultură, natură și recreere. Doresc aşadar să mulțumesc Președintei Consiliului Județean Sibiu, doamna Daniela Cîmpean, domnului Grigore Popescu și Directorului General al Aeroportului din Sibiu, domnul Marius Ioan Gîrdea, pentru primirea călduroasă și încrederea pe care ne-au acordat-o, considerând Confindustria România un interlocutor privilegiat pentru interacțiunea economico-turistică și culturală dintre această regiune ofertantă și Italia”, a declarat Giulio BERTOLA, Președinte Confindustria România.

„Din perspectiva noastră, Confindustria Romania reprezintă un reper atât pentru cele mai importante investiții italiene în țara noastră, cât și pentru societățile din Italia care doresc să stabilească o interacțiune economică cu România și, în special, cu județul Sibiu.

În urma acestei întâlniri, ne așteptăm să stabilim un plan de acțiune clar, în strânsă colaborare cu toate părțile implicate. Sunt încrezătoare că acest efort comun va contribui în mod semnificativ la avansarea obiectivelor noastre comune de construirea unei relații de lungă durată concretizată prin conexiuni aeriene cu regiuni cheie din Italia.” – a declarat Daniela CÎMPEAN, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Sursă Informateca

1 COMENTARIU

  1. Am discutat despre importanta dezvoltarii conexiunilor aeriene intre Aeroportul International Sibiu si regiuni cheie din Italia, in scopul de a facilita schimburile economice si turistice, precum si de a evidentia atractiile culturale si istorice ale ambelor destinatii. Suntem convinsi ca, prin colaborarea noastra, vom putea deveni un partener puternic al dezvoltarii regiunii Sibiu si vom contribui la crearea unui mediu de afaceri prosper si dinamic”, a adaugat Matteo BARUZZI, Delegat oficial al Confindustria Romania la Sibiu.

    Este o veste foarte buna sa auzim ca Aeroportul International Sibiu va avea conexiuni aeriene directe spre si dinspre regiuni importante din Italia. Aceasta initiativa sustinuta de Confindustria Romania este un pas important in dezvoltarea turismului si a relatiilor economice dintre cele doua tari. De asemenea, promovarea atractiilor culturale si istorice ale ambelor destinatii va contribui la cresterea numarului de vizitatori si la promovarea judetului Sibiu. Felicitari pentru initiativa si speram ca aceste conexiuni aeri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *