ECOSPEED – tehnologia cu limitator care protejează motocoasa STIHL

0
199

Compania STIHL a implementat în premieră pe motocoasa FS 94 o tehnologie menită să adapteze turația motorului la complexitatea lucrării.  Prin funcția ECOSPEED utilizatorul își poate regla cursa pârghiei de accelerație, care comandă motorului o turație mai mică sau mai mare.

ECOSPEED este asemănătoare limitatorului de viteză la mașini, astfel că accelerația se realizează până la un nivel pe care îl stabilește utilizatorul. Această funcție mecanică permite o utilizare în regim economic a unei motocoase de putere medie, cum este FS 94. Consumul este redus, motorul este protejat, iar buzunarul proprietarului de asemenea. Și asta pentru că inginerii STIHL s-au gândit că un utilizator de FS 94, poate folosi această coasă și la lucrări de complexitate mai redusă, unde nu este nevoie de turația maximă a motorului.

Motoarele în 2 timpi, montate pe motocoase fără funcție ECOSPEED, taie iarba doar când sunt la turație maximă (11.000 turații/min). În schimb motocoasa FS 94 reușește performanța de a tăia, chiar și la 4000 de turații/min. Iar dacă utilizatorul are nevoie de putere, atunci prin simpla presare a pârghiei peste limita reglată, se ajunge la turația maximă a motorului.

ECOSPEED este o funcție complementară altei inovații implementate pe motoarele de motocoase STIHL și anume tehnologia 2 MIX, care reduce cu până la 20% consumul de combustibil și 70% emisiile de noxe, față de un motor standard.

Un alt detaliu tehnic inovativ, prezent la FS 94, și care este solicitat în ultima perioadă de profesioniștii care utilizează motocoase, îl reprezintă arborele rigid de transmisie. Astfel, capul tăietor beneficiază instant de puterea motorului, fără fi prezent niciun delay.

FS 94 este prima motocoasă de la STIHL pe care s-a aplicat această tehnologie ECOSPEED.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *