Viața la bloc în Ploiești. Ce faci dacă te-ai săturat că vecinii dau muzica la maximum

0
307

Viața la bloc poate fi un coșmar dacă locuiești într-un imobil în care nu au fost stabilite clar niște reguli privind orele de liniște. În astfel de cazuri nu este de mirare că apar conflicte între vecini.

Cu siguranță, viața la bloc poate fi un chin în cazul în care te-ai pricopsit cu vecini gălăgioși sau, din contră, cu vecini care și dimineața, dar și seara, dau drumul la muzică la maximum și sunt puși non-stop pe petreceri. Ce poți face să ai un strop de liniște?

„Locuiesc într-un bloc cu patru etaje și zilnic e zgomot în bloc. Dacă nu este muzica dată prea tare, se aud bormașini… Dacă nu sunt bormașini, sigur e vreun scandal.

Am discutat cu unii vecini. Au promis că vor menține liniștea. Unii s-au ținut de cuvânt. Alții, însă, continuă în același stil. Știu că în astfel de cazuri poți solicita intervenția polițiștilor. Ce amenzi pot primi vecinii care nu tulbură liniștea din bloc? Poate dacă vor afla se vor potoli”, ne-a scris un cititor al Observatorulph.ro.

Viața la bloc în Ploiești. Ce faci dacă te-ai săturat de muzica dată tare

Din start, trebuie spus că orice conflict apărut între vecini ar trebui să se rezolve pașnic. Ar fi frustrant să ai tot timpul conflicte cu vecinii.

Legislația prevede ca în cadrul fiecărei asociații de proprietari să fie adoptat un regulament care poate să includă și un program cu orelele în care să fie menținută liniștea.

Persoanele care organizează petreceri și utilizează aparatura muzicală la intensitate care tulbură liniștea locatarilor riscă amenzi consistente.

– Publicitate –

Pentru scandalagii și petrecăreți, legislația în vigoare prevede amenzi ce pot ajunge la 3.000 de lei.

Viața la bloc în Ploiești. Ce faci dacă te-ai săturat de muzica dată tare

Locatarii care tulbură liniștea publică între anumite intervale orare, respectiv între orele 22.00 – 08.00 și 13.00 – 14.00 pot fi sancționate cu până la 1500 de lei. Dacă fapta se repetă în termen de 24 de ore, amenda se poate dubla în acest caz sau poate fi transformată în ore de muncă în folosul comunității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *