STIHL a lansat în România un nou utilaj inovativ pentru îngrijirea pomilor

0
280
emondor stihl 1

emondor stihl 1Emondorul de înălțime HT 56 C-E de la STIHL a fost lansat de curând și pe piața din România. Este vorba despre un utilaj revoluționar dedicat îngrijirii copacilor și care poate fi folosit fără probleme de utilizatorii ocazionali. Mai ales în preajma iernii, copacii trebuie toaletați pentru ca vântul, viscolul sau zăpada care se anunță să nu rupă crengile uscate și să creeze pagube, așa cum se întâmplă frecvent, în special în zonele urbane.

Producătorii au inventat aceste emondoare care nu sunt nimic altceva decât niste motoefrăstraie adaptate la nevoia de a curăța un copac de crengi, fără a te urca în el. În cazul HT 56 C-E vorbim de o tijă segmentabilă care asigură de la sol o tăiere confortabilă până la o înălțime de aproape 4 m, în vârful acesteia fiind montate șina și lanțul. Motorul se află situat la baza tijei și este dotat cu o putere de 1,1 CP, dar și o tehnologie economică denumită 2-MIX. Tehnologia 2-MIX implementată pe motoarele cu benzină STIHL asigură o scădere a noxelor cu până la 70% și a consumului de combustibil cu 20%, față de motoarele clasice.

Pentru utilizatorii profesioniști, care au de îngrijit nu doar pomi fructiferi, STIHL a dezvoltat un sistem mai avansat, cu un motor mai puternic de 1,4 CP, în 4 timpi. Cu emondorul HT 103, introdus tot din acest an pe piața noastră, se poate lucra de la sol la o înălțime de peste 5 m. Și asta datorită unei tije telescopice, care poate avea o lungime totală de aproape 4 m. Precizia de ghidaj a utilajului este ridicată datorită tijei telescopice cu greutate redusă și a formei sale rectangulare. În cazul HT103 vorbim de o lungime de tăiere a lamei de 30 cm, iar pentru modelul HT 56, de 25 cm, oricum suficient pentru a scăpa rapid chiar și de crengile mai groase.

Cele două echipamente se găsesc pe rafturile celor 300 de magazine ale dealerilor STIHL din toată țara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *