Record mondial marca VIKING: un tractoraș de tuns iarbă a atins 215 km/h

0
123

Faptul s-a petrecut pe un aeroport din Norvegia, unde o echipă de tehnicieni de la VIKING a reușit să modifice un tractoraș de tuns iarbă transformându-l într-un adevărat bolid. Inginerii au reconfigurat micul utilaj de tuns iarbă T6 de la VIKING într-o mașinărie care dezvoltă nu mai puțin de 408 CP.

Pe lângă modificarea propulsorului, tractorașul de la VIKING a primit cauciucuri și schimbător de viteze de Formula 1. Mai mult, întreg șasiul a trebuit reproiectat. Dar pentru a putea obține titlul de “cel mai rapid tractoraș de tuns iarbă din lume”, mașinăria a rulat cu sistemul de tundere a ierbii pe ea, dar și cu coșul colector pentru iarba tunsă, din motive de siguranță spațiul pilotului fiind ranforsat cu bare de oțel.

utilaj de tuns iarbă T6 de la VIKING
utilaj de tuns iarbă T6 de la VIKING

Proiectul a fost inițiat de compania austriacă VIKING, în colaborare cu STIHL Norvegia și Federația Norvegiană a Sporturilor cu Motor. Coordonarea s-a realizat de către tehnicianul Marius Gjevik de la clubul de pilotaj “Norvegian Speed Factory”.

Tractorașele VIKING din seria 6 se folosesc la tunderea ierbii pentru suprafețe de până la 10.000 mp. Producătorul austriac vinde patru motorizări pe seria 6, de 12,8 CP, 15,7 CP și 19,3 CP. Cel mai robust și dotat utilaj de acest fel se găsește și pe piața noastră. Acesta poartă indicativul MT 6127 ZL și funcționează cu motorul de 19,3 CP.

utilaj de tuns iarbă T6 de la VIKING

VIKING este o companie austriacă, parte a grupului german STIHL din 1981, dedicată în exclusivitate producției de utilaje pentru grădinărit și peisagistică. Fabrica este situată în Langkampfen, Tirol, având 350 de angajați. Compania a atins în 2014 o cifră de afaceri de aproximativ 180 milioane de euro, în creștere cu aproximativ 16,5%, față de 2013, fiind prezentă cu produsele sale în peste 120 de țări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *