Dacia la Geneva: o serie limitată şi cutia robotizată Easy-R

La Salonul de la Geneva, Dacia prezintă o nouă serie limitată și anunță sosirea cutiei de viteze robotizate Easy-R cu 6 trepte pentru motoarele pe diesel. Dacia vine după un 2015 foarte bun, cu peste 550.000 de vehicule vândute pe piețele din întrega lume, în creștere cu aproape 8% faţă de anul precedent.

Noua serie limitată Dacia implică toate modelel Dacia: Duster, Sandero, Logan MCV, Dokker și Lodgy. Numele acestei serii limitate va diferi de la țară la țară.

“Această serie limitată este propusă la un preț foarte accesibil, fără a fi sacrificate nici look-ul, nici confortul” declară oficialii Dacia.

La exterior, seria limitată Dacia se distinge prin noua culoare Brun Tourmaline, jante noi din aliaj, badge-uri specifice și bare de proțecție de culoarea caroseriei. La interior, șoferul profită de confortul unei mașini moderne: radio, Bluetooth, USB, geamuri electrice și comandă centralizată. Similar tuturor modelelor din gamă, această serie limitată are o garanție de 3 ani sau 100.000 km.

Vezi pe AgroTeca.ro un super-Test Drive cu Dacia Duster

Automatizados Renault . Curitiba, 10/09/2014./ Foto: Rodolfo BUHRER / La Imagem

Cutia Easy-R a fost testată pentru echivalentul a 750.000 km pe piste

Dacia introduce în oferta sa, prin Easy-R, cutia de viteze robotizată. Aceasta a fost lansată la sfârșitul lui 2015 pentru motorizarea pe benzină TCe 90 Stop & Start. La același preț, Easy-R este oferită acum și pentru motorizarea Diesel dCi 90 pentru modelele Logan, Sandero, Sandero Stepway și Logan MCV (în funcție de țara de comercializare).

Pentru a obține fiabilitate și costuri de întreținere reduse, proiectarea cutiei robotizate se sprijină pe tehnologie electro-mecanică mai mult decât pe tehnologie hidraulică. Pentru a asigura cele mai înalte standarde de calitate, cutia Easy-R a fost testată pentru echivalentul a 750.000 km pe piste, iar controlul de calitate se face pe toate unitățile care ies de pe linia de asamblare.

Cutia robotizată Easy-R a fost gândită pentru a oferi un condus mai agreabil în oraș, mai ales în ambuteiaje. Schimbarea vitezelor se face simplu și automat. Practică în circulația aglomerată, această cutie permite o viteză scăzută, fără a fi nevoie să fie schimbate vitezele, doar prin apăsarea pedalei de frână. La ralenti, mașina poate fi folosită foarte bine în trafic, prin simpla ridicare a piciorului de pe pedala de frână. De asemenea, demarajul în rampă se face foarte ușor.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pentru a aproba comentariul dumneavoastră, vă rog să efectuaţi următorul calcul: *